2018 februárjában elindította Falcon Heavy rakétáját a SpaceX, amelyben egy első generációs Tesla Roadster is el lett rejtve. Elon Musk álma az, hogy az elektromos autó egy nap a Marson landol majd, egy grafikus most megálmodta, hogyan is nézhetne ki ez a valóságban.

Andrei Lacatusu nem festett túl jó képet a jövőről, a román grafikus ugyanis úgy képzeli, hogy a Mars a Földhöz hasonlóan tele lesz szórva szeméttel, miután az ember megveti a lábát a vörös bolygón. Legalábbis ez köszön vissza a képeken, amelyeken az látszik, hogy eldobált cigaretták, széttört üvegek és üres gyorséttermi dobozok hevernek szanaszét mindenfele.

A Tesla Roadster porlepte sziluettje is felbukkan Lacatusu projektmunkájában, mellette pedig egy magába roskadt asztronauta üldögél egy sziklán. Elgondolkodtató, hogy ha idelent nem tudunk rendet tartani magunk körül, akkor hogyan gondoljuk más bolygók benépesítését, erre próbál ráébreszteni Lacatusu alkotása.

Szeretnél egy Tesla modellt vásárolni? Keresd fel a Tesla.hu weboldalt, ahol online konfigurálhatod a neked tetsző járművet, illetve az alábbi videóból megtudhatod a vásárlás menetét is!