Így nyomják ki a német autópályán egy 36 éves, 280 CE Mercedes szemét - VIDEÓ

Kámány Andrea újságíró
Közzétéve:
2020-12-23, 12:29

Ha már kezded unni a szupersportautós videókat, amiben drágábbnál drágább verdák állnak hadrendbe és döntögetnek mindenféle sebességrekordokat, akkor itt van most egy kis felüdülés.

Elsőre nem is várnánk túl sokat a videótól. Emberünk kislattyog maszatos szerelőoverálban az öreg Mergához, beindítja és kigurul vele a szerviz udvaráról. Mondjuk az már itt látszik, hogy az autó egészen patika állapotban van.  A kilométeróra 183 000 km felett mutat valamivel, ami egy 36 éves autónál bizony nagyon karcsú szám, innen már következtethetünk, hogy nem egy lerúgott autóról lesz szó.

Majd kiér az autópályára, és mehet a gyorsítás. Ha eddig a pillanatig nem tetted volna, akkor ennél a résznél tekerd fel a hangot, hiszen itt fog majd először felcsendülni a német örökség csodás baritonja. Fiatal sportautókat megszégyenítő módon kúszik fel az analóg kilométeróra egészen 206 km/órás sebességig. Az egész történet varázsát az adja, hogy ez a 36 éves, szürke 280 CE kopp gyári. Tárgyilagosítva, ez egy soros hathengeres erőforrást jelent, négyfokozatú automata váltóval és 185 lóerővel. 

Ez a kisöreg 20 másodperc alatt éri el a 100-ról a 200-at. Végsebessége nagyjából 209 km/h környékén van, és azért írom, hogy nagyjából, mert a régi, mutatós órák esetében benne van egy kevés csalás lehetősége is.

Biztos, ami biztos, ezzel a W123 coupéval egész hamar odaérünk, ahova indultunk. De egy ilyen klasszikus esetében az élményt maga az út adja, szóval nem is bánjuk, ha nem érünk oda olyan gyorsan.

Amennyiben érdekelnek a klasszikus Mercedes modellek, nézd meg ezt a bemutatót!

Kapcsolódó írások

2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
Mercedes W108 Eurowise tuning
2019. december 25.
Az Eurowise megépítette a világ talán legextrémebb S-osztályát: német kasztni, amerikai V8, hot rod stílus, airride. Sokkoló, de legalább annyira lenyűgöző.

További hírek