szombat - 2023. június 10.
20.5 °C
szórványos felhőzet
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Így vonultak a budapesti rendőrök a hősi halott kollegájuk temetésére - VIDEÓ

2023. január 26. | 15:33

Szirénázva indultak el a nem mindennap látható rendőrségi buszok.

Még január 12-én éjszaka egy bedrogozott férfi intézkedés közben szívtájékon szúrt egy egyenruhás rendőrt, ami miatt a helyszínen meghalt. Az őrjöngő férfit később sikerült elfogni, viszont a pár hónap híján 30 éves rendőrt az egész állomány gyászolja a családdal együtt.

Emiatt a férfi mátészalkai temetésére ezer körüli létszámba mentek el a rendőrök az ország több pontjáról. A legtöbben mégis a BRFK-ról és a budapesti kerületek kapitányságairól indultak.

Ehhez pedig buszutakat szerveztek nekik a szervezet egységein belül és nem túl gyakran látott rendőrségi felfestéssel rendelkező járművekkel gyűjtötték a férfi előtt tiszteletüket leróni készülő kollegáikat. Ezek után kísérettel indultak el Mátészalkára, közben a belvárosban több kapitányságnál is megálltak utasokért.

A temetésen a családon és a hatóságokon kívül katonák jelentek még meg tiszteletadás apropóján, viszont tisztelettel megkérték a médiát, hogy maradjanak távol az eseménytől kegyeleti okok miatt. A rendőrség videót fog közzétenni az eseményről, amit majd a sajtó rendelkezéseire bocsátanak.

A Főhadnagyot január 26-án, 13:00-kor kísérték végső útjára és temették el. A buszok ehhez körülbelül fél 8-kor indultak Budapestről, hogy odaérjenek a közel 300 kilométerre található településre.

A temetés miatt a településen haladó 471-es számú főút egy bizonyos szakaszát lezárták. A Zöldfa úti körforgalomtól az Ipari úti kereszteződésig lezárásokra kell számítani egészen 15 óráig.

Emellett kisebb utcákat is lezártak a településen a Köztemető környékén. Erre a magas számban megjelenő rendőrök és egyéb hatóságok illetve a biztonság garantálása miatt volt szükség.

 

BRFK
Szombathely már most nemet mondott az akkumulátorgyárakra, mielőtt odatelepítenének egyet Gazdát talált az ötvenezredik új Audi Magyarországon

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!