A tervekről a BMW vezérigazgatója beszélt, aki elárulta, hogy az egy éves halasztást követően, a korábbi tervekkel ellentétben most még egy valamit változtatnak az eredeti terveken és kizárólag elektromos modellek fognak a debreceni gyárban készülni.

A készülő debreceni BMW gyár alapjai az Észak-Nyugati Gazdasági Övezetben

A Debrecen melletti építési területen továbbra is zajlik az infrastruktúra kiépítése. Az Észak-Nyugati Gazdasági Övezetben pedig már az ivóvízellátást és a szennyvízelvezetést biztosító közművek kivitelezőjét is kiválasztották. Az iparterületre bevezetni kívánt vasúti vonal kiépítését is megkezdték, amelynek beruházási ára eléri az 55 milliárd forintot.

A BMW első embere, Oliver Zipse azt is bejelentette, hogy a teljesen elektromos modellek alá új padlólemezt is terveznek majd, amelyet 2025-től fognak hazánkban gyártani. Ennek az az oka, hogy amikor még az eredeti tervek születtek, akkor még konzervatívan gondolkodtak a jövővel kapcsolatban, mostanra viszont már többek között a Mercedes és a Volkswagen is nagy lendülettel tart az elektromos jövő irányába, amely miatt a BMW sem tudott máshogy határozni.