Ilyen lesz a 2020-as városi kis Hyundai

Közzétéve:
2019-08-08, 15:04

Az új i10 a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be.

Miközben a legtöbb autógyártó a crossoverek és az SUV-k fejlesztésére költ sokat, addig a Hyundai nem áll le a városi kisautók modernizálásával sem. Éppen ezért készítették el az i10 harmadik generációját, mely a 2019-es Frankfurti Autószalonon mutatkozik be a hírek szerint. Most egyelőre egy látványtervet mutattak meg a városik kisautóról, mely csak nagyjából egyezik meg a később sorozatgyártásba kerülő változattal.

A vázlatrajzon viszonylag elnagyolt vonalak láthatók, a fényszórók nagy méretű hűtőmaszkot fognak közre, melyben két kerek ködlámpa kapott helyet. A hatalmas légbeömlők sem jutnak el a sorozatgyártásig jó eséllyel, az autó orra pedig egyébként egy kicsit Fordosra sikerült szerintem.

2020-as Hyundai i10 látványterv elölről

„A teljesen új i10 fiatalos és dinamikus dizájnnal rendelkezik, mely meghatározza majd a kisautók szegmensét. A széles hűtőmaszk sportos karaktert ad neki, amely illeszkedik az i10 karakteréhez.” – szerepel a Hyundai tájékoztatójában.

A gyártó szerint számos vezetéstámogatóval ellátják majd a városi cirkálót, hiszen többek közt az ütközésmegelőző, a sofőrfigyelmeztető és a sávtartó rendszer is szériafelszereltségű lesz az i10-ben. Az Android Auto és az Apple Carplay sem marad ki a kínálatból, ráadásul vezeték nélküli telefontöltésre is lesz lehetőség. Szintén kuriózumnak számít majd a kategóriában az opcionális tolatókamera.

Ami a motorkínálatot illeti, az i10 három és négyhengeres motorokkal lesz elérhető, melyek közt biztosan szerepel majd az 1,0 literes T-GDI, mely a nagyobbik i30-ban is dolgozik.

Ezen a videón pedig megnézheted, hogyan teljesít az i10 izmos nagytestvére, az i30N Performance.

Kapcsolódó írások

Michelisz Norbert összetört versenyautója oldalról
2019. november 15.
A magyar pilóta autója csúnyán összetört a második időmérőn.
2021-es Hyundai i20 N kémfotó elölről
2020. március 27.
A Hyundai 2021-es modelljét versenypályás teszten kapták lencsevégre.

További hírek