Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
péntek - 2023. december 08.
-0.5 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 577 Ft
100 635 Ft
D 598 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Ingyenes gyermekszállítási szolgáltatást indít a II. kerület

2023. szeptember 21. | 14:23

Az ingyenes járat egyelőre még csak tesztüzemben fog közlekedni, korlátozott ideig.

Gyermekszállítási szolgáltatást, magyarul iskolabuszt indít kísérleti jelleggel Budapest II. kerülete. Erről nemrég a kerület polgármestere, Őrsi Gergely posztolt a Facebook-oldalára.

A szolgáltatás egyelőre kísérleti fázisban fog üzemelni, és ingyenesen lesz igénybe vehető. A jelenlegi tervek szerint ez az időszak most októbertől jövő év január végéig tart majd.

A projekt közvetett célja, hogy csökkentse a forgalmat a kerületben, és a gyerekeket is biztonságosan tudja eljuttatni az iskolákhoz. Ehhez viszont igényes és komfortos megoldást kell nyújtaniuk, hogy a szülők éljenek a lehetőséggel.

Hiszen sokan egyenként viszik gyermekeiket iskolába autóval, ami csak növeli a reggeli forgalmat. Egész Budapesten érezhető egyébként, hogy iskolaszünetben enyhül a forgalom, míg tanítási időszakban emelkedik.

Ha a második kerületben a gyerekek és szüleik az iskolabuszt választják az autózás helyett, akkor csökkenhet a forgalom. Ezzel együtt pedig a levegő és zajszennyezés is, illetve a szülőknek is több szabadideje marad akár pihenni, akár egyéb teendőkre.

A kísérleti időszakban üzemeltetett járatra a szülőknek jelentkezniük kell, hiszen a férőhelyek száma egyelőre limitált. Felmérik, hogy a jelentkező esetében a buszjárat kiváltja-e az autózást, illetve figyelik a jelentkezés sorrendjét is.

A kerület polgármestere a Facebook-bejegyzésében már kitett egy várható menetrendet és útvonalat is. Eszerint a buszok az alábbi útvonalon közlekednek:

  • (1) 7:00 Gyarmati Dezső Uszoda (GyDU) - 7:30 Budenz József Általános Iskola és Gimnázium - 7:50 Áldás Utcai Általános Iskola
  • (2) 7:20 GyDU - 7:35 Remetekertvárosi Általános Iskola - 7:50 Gyermekek Háza Alternatív Általános Iskola és Gimnázium
  • (3) 7:10 Adyliget - 7:30 Remetekertvárosi Általános Iskola - 7:45 Gyermekek Háza Alternatív Általános Iskola és Gimnázium - 8:10 Szabó Magda Általános Iskola
  • (4) 7:10 Solymár - 7:30 Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium - 7:45 Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola
Depositphotos
Újra megnyílik a motorosok előtt a visegrádi Panoráma út, de csak szigorú feltételekkel Németországban növelnék a parkolóhelyek méretét, mert az autók is megnőttek

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!