Itt az év eddigi legbrutálisabb gyorsulási versenye - VIDEÓ

Közzétéve:
2020-02-06, 09:40

A McLaren Senna egy rakás sportautóval mérte össze az erejét.

Összesen 12 fantasztikus verdát gyűjtött össze a MotorTrend a Vandenberg Légibázis kifutójára, melyeket két sprintben hasonlítottak össze. A rajtvonalnál jobbnál jobb autók sorakoztak, hiszen volt ott Toyota Supra, BMW BMW M2 Competition, Ford Mustang Shelby GT350, Porsche 911 Carrera 4S, BMW 850i xDrive, Bentley Continental GT, Lamborghini Urus, Dodge Challenger Hellcat Red Eye, Jaguar XE SV Project 8, Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+, Aston Martin DBS Superleggera és egy McLaren Senna is.

Eléggé öncélúan válogatták össze az autókat, hiszen a Senna az egyetlen hipersportautó volt a mezőnyben, ennek következtében ki is fújta az orrát minden más modellnek. A 4,0 literes, duplaturbós V8 közel 800 lóerőt produkál a McLaren újdonságában, a 0-100-hoz pedig 2,8 másodpercre van szüksége. Az igazi verseny tehát a Senna után következett, ugyanis összesen 8 modell képest arra, hogy 11 másodpercen belül teljesítse a negyedmérföldes távot.

A legnagyobb meglepetést negyedmérföldön azonban a 911 Carrera 4S okozta, hiszen 11,2 másodperces idejével a Senna mögött a második helyen futott be, megelőzve az AMG GT 63-at és az Urus SUV-t is. Ezután a félmérföldes verseny következett, itt szintén a McLaren lett a befutó. A Második helyre azonban feljött a DBS Superleggera 17,68-as idővel, a harmadik pedig a Mercedes sportautója lett.

Kapcsolódó írások

A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?

További hírek