A japán márka már évekkel ezelőtt leállt az Evo gyártásával, 2017-ben pedig eladták az utolsó új darabjukat is a készletből, de még most is tudnak újdonsággal szolgálni ezek a modellek. Még mielőtt azonban rátérünk erre a különleges megjelenésre, nézzük meg csak érintőlegesen, hogy mi az, hogy Lancer Evo.

Ez a típus az ázsiai piacokon egy nagyon népszerű modell volt. A sportszedán gyártása már 1992-ben elindult, ami egyébként közkedvelt ralis alapanyag volt. A Mitsubishi azért döntött a gyártás leállítása mellett, mert szűkösebb volt a fejlesztési költségvetési keretük. Azonban tavaly nyáron napvilágot láttak olyan pletykák, miszerint a márka folytatná a széria gyártását egy újabb Lancer Evo megalkotásával.

Mitsubishi Evo, foszforeszkáló festékkel, féloldalról

Egy teljesen új modellel is, de még a régivel is egészen elképesztően mutat egy foszforeszkáló festés. Amikor azt mondjuk, hogy szinte izzik egy autó, leginkább arra asszociálunk, hogy különlegesen fényes a festése. A Dip Your Car viszont megcsinálta azt a fényezést, amely az esti fényekben izzik igazán. A társulat amúgy is jól ismert az interneten, ha autók fényezéséről van szó, de ez most igazán egyedire sikerült. A művelethez 15 liter anyagra volt szűkségük, amit kifejezetten egyenletesen kellett eloszlatniuk az Evo külső felületén, amire a videójuk alapján fény hatására akár írni és rajzolni is simán lehet.

Amennyiben nem indulna el a videó az oldalon, kattints erre a linkre!