Itt a gyalogosokra szerelhető, dudával ellátott kormánykerék

Közzétéve:
2019-11-16, 16:44

Forradalmasíthatja a gyalogosok közlekedését a szerkezet.

Társszerző: Hajdu Balázs

Az emberek mindenhol ott vannak. Elállják a bejáratokat, feltartják a gyalogosokat a járdán, a karácsony közeledtével nem lehet elférni miattuk az üzletekben. Sok embertársunk figyelmetlen és nem törődik másokkal.

A technológia egyfelől felerősíti a problémát, ám egyben megoldást is jelenthet rá. Remélhetőleg egy kicsit kifinomultabb lesz, mint Yosef Lerner találmánya, a gyalogos duda. A Gizmodo internetes oldal beszámolója szerint egy átalakított biztonsági öv segítségével egy kormánykereket erősíthetsz a nyakad köré, melyen egy működőképes duda is található. Ez olyan, mint a kerékpárokon lévő csengő, ezzel jelezhetsz a figyelmetlen gyalogosoknak, hogy térjenek ki az utadból.

gyalogos duda
Yosef Lerner, a feltaláló bemutatja, hogyan kell működésbe hozni kissé agresszív találmányát

A feltaláló, Yosef Lerner szerint a találmány célja, hogy az emberek kevesebbet nyomják jelzőkürtöt az autóban. A gyalogosduda egyszerre csodálatos és buta ötlet. Gondolj bele, hogy mennyi időt spórolhatsz azzal, ha nem kell állandóan elnézést kérni, vagy éppen türelmesen várakozni valaki mögött. Garantált, hogy többen megijednek tőle, de akár hatékony megoldás is lehet.

Lerner eredetileg tíz darab dudát kívánt értékesíteni 210 ezer forintnak megfelelő amerikai dollárért, ám úgy tűnik, hogy meggondolta magát, ami sokak számára csalódást jelent.

„A dudák többé már nem eladók. Nem akarok még több zajt kelteni” - írta egy Twitteren közétett bejegyzésben.

Nem lennék ugyanakkor meglepve, ha valaki fogná az ötletet, és okostelefonra letölthető alkalmazást csinálna belőle. Te használnál egy ilyen appot?

Kapcsolódó írások

zombi telefon
2019. február 18.
Új országos baleset-megelőzési akció indul, mely az okostelefonozás veszélyeire hívja fel a figyelmet
2014. január 02.
A bírság szélsőséges esetben milliós nagyságrendű lehet

További hírek