Ittas, jogosítvány nélküli sofőr csapódott fának Zámolynál - VIDEÓ

Tóth Balázs
Közzétéve:
2019-09-19, 22:43

A totálkárosra tört gépjárműnek forgalmi engedélye sem volt.

Székesfehérvár és környéke több szempontból is az ország szívének tekinthető. Ennek egyik összetevője, hogy a megyeszékhely egykoron főváros volt, jelenleg is szokás a koronázóvárost a királyok városának hívni. Másrészt Székesfehérvár meglehetősen közel áll ahhoz, hogy földrajzilag is Magyarország közepe legyen, harmadrészt pedig összeköti a jelenlegi fővárost, Budapestet a Balatonnal.

Mostanában azonban nem a fenti tények miatt, hanem a városban történő furcsa közlekedési szituációk okán került az autós magazinok látókörébe Bartos Cs. István vándorfilozófus pillanatnyi hazája.

Az itteni levegőben is vaskosan benne van, hogy valaki éppen menetiránnyal szemben közlekedjen, esetleg a körforgalomba balra hajtson be. Legutóbb a Székesfehérvárral szomszédos Zámoly falvacskában történet egy nem éppen hétköznapi eset.

Szeptember 17-én kedden délután történt ugyanis, hogy egy személygépjárműt vezető férfi az út- és látási viszonyoknál indokoltnál nagyobb tempóval lesodródott az útról a Székesfehérvár és Zámoly közötti útszakaszon. Az autónak egy fa parancsolt megálljt, s végül a roncs egy árokban landolt. A gépkocsi sofőrje beszorult a roncsba, olyannyira, hogy a Fejér megyei katasztrófavédelmi művelet irányítása mellett a fehérvári tűzoltóknak kellett kiszabadítania a szerencsétlenül járt úriembert.

A ránézésre totálkáros gépjármű tetejét levágták, majd a karosszéria első és oldalsó merevítő szolopait is el kellett vágni a mentéshez, s végül mintegy kabriót faragva az autóból felhajtották annak tetejét. A tűzoltók és a mentők közös erővel kiemelték a sofőrt a kocsiból, az esetről videófelvétel is készült.

Lesodródott az útról egy személygépkocsi szeptember 17-én délután Székesfehérvár és Zámoly között. Az autó egy fának...

Közzétette: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – 2019. szeptember 17., kedd

A rendőrségi közlemény szerint a sofőr egy 36 éves férfi volt, aki a mellett, hogy ittasan ült volán mögé, nem rendelkezett vezetői engedéllyel, mi több, a gépjármű műszaki érvényessége még 2018-ban lejárt.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Önvezető személyszállító kisbusz ütközött Las Vegasban
2017. november 17.
Ismét terítékre került, vajon mennyire biztonságosak az önvezető járművek, miután egy frissen forgalomba állt, nem ember által vezetett gépjármű érintett volt egy balesetben.
Ne engedd el a kormányt vezetés közben! Igen, egy Teslában se!
2018. február 12.
Újabb balesete volt egy Tesla Model S-nek, ami miatt az amerikai cég ismét figyelmeztette autói tulajdonosait, hogy ne engedjék el menet közben a kormányt.

További hírek