csütörtök - 2023. szeptember 28.
24.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 652 Ft
100 704 Ft
D 682 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Ittas sofőrökre vadásztak Budapesten a rendőrök húsvétkor, megdöbbentően sokan ültek volán mögé alkoholos befolyásoltság alatt

2023. április 10. | 20:54

Bár a szabályt és annak következményeit vélhetően mindenki jól ismeri az ittas vezetés kapcsán, sokan mégis kockáztattak.

Az ünnep alatt kiemelt figyelmet fordítottak a fővárosi rendőrök arra, hogy megpróbálják kiszűrni az ittas sofőröket a forgalomból. Az akció pénteken kezdődött.

Kiderült, hogy péntektől hétfő délig 11 137 sofőrt szondáztattak meg csak Budapesten. A Petőfi hídon például minden áthaladó jármű vezetőjét ellenőrizték.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya Balesetmegelőzési és Közlekedési Osztályának vezetője. Szécsi Tibor hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az ellenőrzött járművezetők egy százaléka ittasan ült volánhoz. Szám szerint 122 ittas járművezetőt kapcsoltak le a BRFK munkatársai.

A razziával a közlekedési helyzet javítása volt a szándék. A balesetek megelőzését és az ittas járművezetők kiszűrését tűzték ki célul maguk elé az egyenruhások.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság központi közlekedésrendészete valamint a kerületi rendőrkapitányságok állománya egyaránt részt vett az ellenőrzésben. A főváros teljes területén szondáztatják a járművezetőket - hangsúlyozta Szécsi Tibor.

Aki nem biztos abban, hogy kiürült-e már a szervezetéből az alkohol, annak érdemes beszereznie egy kézi alkoholszondát. Nemrég teszteltük is, hogy mikor lehet vezetni újra egy sör vagy egy feles legurítását követően.

Fontos azonban hangsúlyozni, hogy az alkoholt minden ember szervezete máshogy dolgozza fel. Az alkohol felszívódásának sebességét számos tényező befolyásolja.

MTI

MTI/Lakatos Péter
Porig égett egy autó Budapest belvárosában, két másik autó is megrongálódott - VIDEÓ Maradj inkább a városban: Toyota Aygo X 1.0 CVT 2023 - Teszt

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!