Izmosodott az AMG GT alapkivitele

Közzétéve:
2020-07-29, 14:39

Ezzel ki is dobja a Mercedes a felette levő GT S kivitelt a palettáról.

A Mercedes-AMG nagy erőket fektet a GT modellcsaládba, hiszen nem sokkal ezelőtt bemutatták a Black Series kivitelt, valamint egy „P One Edition” speciális verzió is kilátásban van. Most pedig az derült ki, hogy az AMG GT alapmodell teljesítménye 530 lóerőre emelkedett az eddigi 476-ról, így az eddig 522 lóerős GT S kivitelt el fogják hagyni a kínálatból.

2020-as Mercedes-AMG GT elölről

A 4,0 literes, duplaturbós V8 sok lehetőséget ad, a kínálatban pedig így az AMG GT, a GT C, a GT R, a GT R Pro és a GTR Black Series szerepel majd a hírek szerint. Emellett a Mercedes minden AMG GT-hez alapfelszereltséggé tette az AMG Ride Control futóművet, az elektronikus hátsó diffit és a kompozit anyagból készült fékeket. Sőt, lítium-ion akkumulátor és egy új „Race” mód is került a GT alapverzióba.

2020-as Mercedes-AMG GT hátulról

Akik pedig megveszik a Dynamic Plus csomagot, azok hátsókerék-kormányzást is kapnak. További extra a GT kupé és puhatetős változatához a Night Edition színösszeállítás, amely többek közt fekete féknyergeket, fekete hűtőrácsot és modellspecifikus felniket jelent. Sőt, ezzel a karbonszálas tető, valamint az Obsidian fekete metál, a Selenite szürke metál, valamint a Designo Graphite szürke színek is elérhetőek.

2020-as Mercedes-AMG GT beltere

Belül AMG Performance sportülések várnak, Nappa bőrbe húzott elemek és persze zongoralakk került a legtöbb helyre. A frissített AMG GT Németországban 119 079 euróról (mai árfolyamon kb. 41,36 millió forint) indul.

Ha megtetszett az AMG GT, íme egy Alapjárat tesztvideó a Mercedes kupéjának S verziójáról!

Kapcsolódó írások

2019. január 23.
Elegáns külső, komfortos belső, maximális menetteljesítmények. A Mercedes ikonikus roadster-szériája ezeket a tulajdonságokat egyesíti már több, mint 50 éve!
Mercedes C 63 AMG Black Series
2020. február 02.
A Mercedes-AMG műhelyének legbrutálisabb és legexkluzívabb termékeinek számítanak a Black Series modellek, 500 lóerő alatti teljesítmény itt szóba sem jöhet!

További hírek