vasárnap - 2023. június 04.
20 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Izmosodott az AMG GT alapkivitele

2020. július 29. | 16:39

Ezzel ki is dobja a Mercedes a felette levő GT S kivitelt a palettáról.

A Mercedes-AMG nagy erőket fektet a GT modellcsaládba, hiszen nem sokkal ezelőtt bemutatták a Black Series kivitelt, valamint egy „P One Edition” speciális verzió is kilátásban van. Most pedig az derült ki, hogy az AMG GT alapmodell teljesítménye 530 lóerőre emelkedett az eddigi 476-ról, így az eddig 522 lóerős GT S kivitelt el fogják hagyni a kínálatból.

A 4,0 literes, duplaturbós V8 sok lehetőséget ad, a kínálatban pedig így az AMG GT, a GT C, a GT R, a GT R Pro és a GTR Black Series szerepel majd a hírek szerint. Emellett a Mercedes minden AMG GT-hez alapfelszereltséggé tette az AMG Ride Control futóművet, az elektronikus hátsó diffit és a kompozit anyagból készült fékeket. Sőt, lítium-ion akkumulátor és egy új „Race” mód is került a GT alapverzióba.

Akik pedig megveszik a Dynamic Plus csomagot, azok hátsókerék-kormányzást is kapnak. További extra a GT kupé és puhatetős változatához a Night Edition színösszeállítás, amely többek közt fekete féknyergeket, fekete hűtőrácsot és modellspecifikus felniket jelent. Sőt, ezzel a karbonszálas tető, valamint az Obsidian fekete metál, a Selenite szürke metál, valamint a Designo Graphite szürke színek is elérhetőek.

Belül AMG Performance sportülések várnak, Nappa bőrbe húzott elemek és persze zongoralakk került a legtöbb helyre. A frissített AMG GT Németországban 119 079 euróról (mai árfolyamon kb. 41,36 millió forint) indul.

Ha megtetszett az AMG GT, íme egy Alapjárat tesztvideó a Mercedes kupéjának S verziójáról!

Új modellvariánsok a Mercedes SUV-palettáján Az éjszakai órákban újabb bringasáv készült el Budapesten

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!