szombat - 2023. április 01.
13 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 617 Ft
100 655 Ft
D 599 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Január közepére tervezik a PSA-FCA egyesülés véglegesítését

2021. január 05. | 10:50

Az óriásvállalat a tervek szerint 8 millió járművet gyárt majd évente.

A PSA-csoport és a Fiat-Chrysler Automobiles egyesülésével egy 52 milliárd dolláros (15,3 billió forint) gépezet jön létre, ezzel a Stellantis elnevezésű egyesülés 14 autómárkát foglal majd magába. A felek 2021. január 16-ára tervezik az egyesülés véglegesítését. A Stellantis részvényeket Milánóban és Párizsban viszik tőzsdére január 18-án a tervek szerint, az azt követő napon pedig már New Yorkban is.

„Készen állunk az egyesülésre” – mondta a PSA vezetője, Carlos Tavares, aki a Stellantis első embere is lesz.

Amennyiben érdekelnek a Peugeot villanyautói, nézd meg ezt a bemutatót! Ha a videó nem indulna el, megtekintheted YouTube csatornánkon is.

Az egyik legnagyobb feladatuk az lesz, hogy Kínában is megerősítsék a PSA-FCA jelenlétét. A platformok összehangolása és a költségek optimalizálása olyan pozícióba helyezheti őket, amellyel vezető szerepet tölthetnek majd be az autóiparban. A költségcsökkentés mára szinte minden eddiginél fontosabb lett ebben az iparágban is, hiszen az elektromosítás és a környezetvédelmi előírásoknak való megfelelés komoly összegeket emészt fel.

Ez lesz egy 200-zal betonfalnak ütköző első generációs Focusból – VIDEÓ Ez kell ahhoz, hogy kevesebben haljanak meg a magyar utakon?

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!