2020. február 04. | 09:14

Nem egy autós vette semmibe a KRESZ szabályait.

Az év első hónapjában is igen aktívak voltak a jelöletlen, civil autókkal dolgozó rendőrök, nagyon sok pofátlan autós bukott le januárban is.

A rendőrség pofátlanítás néven futó akciójának – amely immáron a 7. részénél tart – az a lényege, hogy a járőrök civil kocsikból vadásznak a legdurvább közlekedési szabályokat megszegő autósokra. Az álcázott rendőrök az ország bármely pontján felbukkanhatnak, januárban Mezőberénytől Szolnokon át számtalan más helyen tiszteletüket tették.

A most kiadott videó is bizonyíték arra, hogy a buszsofőrök sem érezhetik biztonságban magukat, bizony nekik is be kell tartaniuk a KRESZ szabályokat, különben megüthetik a bokájukat. A legdurvább eset viszont szerintem az volt, amikor az egyik autós áthajtott a zebrán, miközben neki pirosa volt a gyalogosok zöldjével szemben, és bizony volt ott egy járókelő is az út közepén. 2019-ben egyébként összesen 969 gyalogost gázoltak el a zebrán Magyarországon, a 969 balesetből 39 volt halálos kimenetelű.

Az az Opelt vezető sofőr sem volt gyenge, aki szemből behajtott az egyirányú utcába a behajtani tilos tábla jelzése ellenére. Az ORFK által megosztott videót már 44 ezren látták, és közel 400 megosztás is jelzi, hogy erre a témára igencsak fogékonyak az emberek.

Baleset-megelőzés