Japán változat is készült a BMW 8-as szériából

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-09-10, 08:40

Egy újabb limitált kiadás, ami ötvözi az ősi japán kultúra hagyatékát és a modern technológiákat.

A márka még az 1990-es években elkezdte gyártani 8-as szériát. Éveken át gurult ki újabbnál újabb modell a gyárból. Ezután jött egy hosszabb kihagyás, hogy aztán 2018-ban újjáélesszék a jellegzetes típust. Egy évre rá mutatták be az új 8-as Gran Coupe változatot, ami hűen régi önmagához, nagyon sportos lett.

BMW Kyoto Edition egy szalonban, féloldalról

A BMW Individual Manufaktur kiadta a japán változatot is a 8-as sorozathoz. A speciális kivitel kifejezetten a Gran Coupe modellhez készült. A jellegzetesség a külsőn a B-oszlopon lévő BMW Individual Manufaktur logó és a krómozott, 20 colos felni alapján azonosítható. A belső kialakítás ennél már sokkal beszédesebb. Az autóban megjelennek Shiho Okada, japán művész által készített képek és motívumok.

BMW Individual Manufaktur logó a 8-as sorozat Gran Coupe modell B oszlopán

A BMW célja az volt, hogy ötvözze az ősi japán kultúra és a modern technológiai megoldásokat, amelyek által egy újfajta luxust tudnak átadni, például japán vásárlóknak. A belső tér további jellemzői a kétszínű bőrkárpit, a kétrészes panorámatető és a japán mesterek által nagyon különlegesen szőtt selyempárna.

Japán motívumok és a bőr kárpit a BMW 8-as sorozat Gran Coupe modelljében

Technikailag a Kyoto Edition tökéletesen megegyezik a szokásos M850i xDrive Gran Coupe modellel, azaz egy 4,0 literes, 530 lóerős, biturbo V8-assal van meghajtva, amit egy nyolcsebességes váltó támogat.

Japán motívumok a BMW 8-as sorozat Gran Coupe modelljében

Korábban már készült egy szintén gyönyörű Golden Thunder változat is, ami ráadásul több kivitelben is elérhető ettől a hónaptól, ami a motort és az autó kialakítást illeti.

Amennyiben érdekel a 8-as régebbi, mára már klasszikus kiadása, akkor nézd meg ezt a bemutatót. Amennyiben a videó nem indulna el, ezen a linken tekintheted meg.

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
BMW 8-as sorozat AC Schnitzer-tuning
2019. június 03.
A BMW és MINI modellek modifikálására szakosodott AC Schnitzer megalkotta a vadonatúj 8-as sorozathoz tartozó tuningalkatrészek armadáját

További hírek