kedd - 2023. január 31.
4.5 °C
szórványos felhőzet
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 672 Ft
D 690 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Jelentősen bővül az Audi Hungaria szerszámgyára

2021. május 04. | 18:33

Az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke, Alfons Dintner valamint Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere, Szijjártó Péter a külügyminisztériumban jelentette be, hogy bővül a győri szerszámgyár.

A jelenlegi gyártócsarnok 3800 négyzetméterrel kerül kibővítésre az exkluzívszériás gyártás számára a beruházásnak köszönhetően. A logisztikai csarnokot is kibővítik, méghozzá 2500 négyzetméterrel - derül ki az Audi Hungaria közleményéből.

A beruházásnak köszönhetően 30 százalékkal növekszik az exkluzívszériás gyártás kapactiása, ezzel párhuzamosan 700 munkahely kerül megőrzésre. Az Audi győri gyártótelephelyének bővítésében Magyarország kormánya is szerepet vállal.

„Konzekvensen fektetünk be vállalatunk jövőképességébe, amelyben szerszámgyárunk egy meghatározó, stratégiai szerepet tölt be. Örömünkre szolgál, hogy magas kereslet mutatkozik az exkluzívszériás gyártásunkban készülő nagykomplexitású alumínium-karosszériaelemek iránt, amely bizonyítéka szerszámgyárunk professzionalizmusának, szakértelmének és hosszú éves tapasztalatának. A jelenlegi bővítéssel felkészülünk egy magasabb termelési volumenre és további új projektek fogadására“ - jelentette ki Alfons Dintner, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke.

Jelenleg 52 ezer négyzetméteren történik a présszerszámok és a karosszériagyártó berendezések fejlesztése a szerszámgyárban a sorozatgyártásban történő alkalmazásukig. Az exkluz exkluzívszériás gyártás során éves szinten az Audi- és Volkswagen Konszern 40 ezer sportos modellje számára készül majdnem az összes karosszériaelem – az Audi RS-modellek, az Audi R8, az új Audi e-tron GT, valamint Lamborghini és Bentley modellek számára. 

„Szerszámgyárunk az Audi Hungaria zászlóshajójává nőtte ki magát az évek során. Tavaly kezdtük meg szerszámgyárunkban a vadonatúj Audi e-tron GT szinte összes karosszériaelemének gyártását. A bővítés lehetővé teszi számunkra, hogy Győrből még több prémiumautó gyártásához járuljunk hozzá“ - fogalmazott Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Flexibilis robotcellákban történik az ajtók, sárvédők, motorháztetők, csomagtérajtók  valamint tető- és oldalelemek gyártása. Mindezek nagyszámú változtatási lehetőséget, valamint az olyan digitális megoldások, mint például RFID-chipek bevetésével egy gyors, automatizált tevékenységváltást tesznek lehetővé. Elsősorban a motorháztetők és az ajtók gyártásához a kibővített csarnokban új, speciális robotcellákat fonak üzembe helyezni.

„A legösszetettebb karosszériaelemek széles spektruma, valamint az ezek gyártásához szükséges nagy rugalmasság teszi a munkánkat egyedülállóvá és biztosítja sikerességünket" - mondta el Anton Habermeier, az Audi Hungaria szerszámgyárának vezetője.

A tervek szerint 2022 nyarán fog lezárulni a 6300 négyzetméteres bővítés.

Audi Hungaria

Különleges szolgáltatást vezetnek be több magyar benzinkúton Áprilisban durván beindult a hazai újautó-piac

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!