A rendőrség komoly akcióba kezdett Budapesten, a BRFK munkatársai december 23-ig civil autókkal fognak vadászni az erőszakosan közlekedő autósokra a fővárosban.

A zsaruk elsődleges feladata a záróvonalat figyelmen kívül hagyók, a leállósávon közlekedők, a kötelező haladási irányt figyelmen kívül hagyók, illetve a tilos jelzésen áthajtók kiszűrése lesz, de persze akkor is akcióba lendülnek majd, ha az imént felsoroltakon kívül más szabálytalanságra is felfigyelnek.

Fejtámla helyére szerelt kamera szemből

A lebukott autósokat kiszedik a forgalomból, ám a bajba került sofőröket nem a jelöletlen gépkocsik személyzete ellenőrzi, hanem azok a rendőrök, akik jelölésekkel ellátott járőrkocsival köröznek majd a városban.

Indulásra kész járőrök
Bevetésre váró „elfogóvadászok”

Kedden megjelent egy beszámoló a rendőrség honlapján, amely számszerűleg összegezte azt a 6 napos akciót, melynek során a budapesti rendőrök civil autókból ellenőrizték a szabálytalankodó autósokat. A hat nap alatt összesen 72 sofőr kapott bírságot, szóval légy résen karácsonyig, mert lehet, hogy a mögötted haladó kocsiban éppen rendőrök lesik árgus szemekkel minden mozdulatodat.