2019. november 27. | 15:16

A hátsó szélvédőről sem szabad megfeledkezni.

Már november vége van, lassan jön az az időszak, amikor az ajtón kilépve szinte jégcsappá változik az ember. Ilyenkor bizony macerássá válik a reggeli indulás az autósoknak, de erősen javallott a jég vagy a pára leszedése a szélvédőkről, mert a rendőrök megbüntethetik azokat a sofőröket, akik lustaságból nem takarítják le az ablakukat.

Ha nem szedjük le a párát a szélvédőről, akkor nem csak magunkat sodorhatjuk veszélybe, hanem másokat is. Pár napja egy dunaújvárosi sofőr a gyalogátkelőhelyen gázolt el egy 64 éves nőt, aki súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrség szerint az autós szélvédője be volt párásodva, azért nem vette észre a gyalogost.

Ha egy rutinellenőrzés során a rendőr kiszúrja, hogy párás az ablakod, de egyébként nem okoztál balesetet, akkor szerencsésebb esetben figyelmeztetéssel megúszhatod a dolgot. Rosszabb esetben repülhet a pénzbírság, dr. Vágány Tamás jogtanácsos a Pénzcentrumnak azt mondta, hogy ilyen szituációban maximum 5000 forint lenne az elfogadható büntetés mértéke.

György András autószerelő hangsúlyozta, hogy nem csak elöl, de hátul is érdemes megnézetni a fűtést, mielőtt elkezdenének repkedni a mínuszok. A szakember azzal érvelt, hogy abból is komoly baleset lehet, ha valaki nem lát ki rendesen a hátsó szélvédőn.

További érdekes hírekért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorának legújabb videóját!