Jön a Golf GTI TCR különkiadása!

Közzétéve:
2019-01-18, 13:00

A Volkswagen szépen kihegyezte kedvenc ferdehátúját

A német gyártó már régóta a porondon van a Golf GTI-vel, hiszen a kezdetektől kínálja ezt a sportos változatot. A legtöbb generációból voltak egyedi kiadások, a jelenlegi, hetedik sorozatnál sincs ez másképpen. A Clubsport kivitel például egy limitált példányszámú változat volt, most azonban biztossá vált, hogy egy még erősebb, TCR különkiadás is érkezik.

2019-es Volkswagen Golf GTI TCR elölről

A GTI TCR modellel azt ünnepli a Volkswagen, hogy évről évre helytállnak a túraautó versenysorozatokban. Az verda már ránézésre is ütős, hiszen egy egyedi bodykitet is kapott. Az orrán karakteres splitter és méretes beömlők találhatók, az oldalára pedig egyedi minták is kérhetők. A hátsó kerekek előtt a TCR logó is megjelenhet, az autó farán pedig méretes diffúzor kapott helyet, a széleken kerek kipufogóvégekkel. A LED fényszórók itt az alapfelszereltség részét képezik.

A lemezek alatt ugyan az a kétliteres turbómotor dolgozik, mint a Clubsport kivitelben, ám itt már 290 lóerőt produkál a blokk. Ideiglenes túltöltéssel 1,9-ről 2,1-re emelkedik a turbónyomás nagyjából 10 másodpercre, a maximumot ötezres fordulatnál teljesíti a modell. A GTI Clubsportnál is gyorsabb TCR kiadás végsebessége 260 km/óra, a 0-100-as gyorsulása pedig 5,6 másodperc. Az erő kerekekhez való eljuttatását egy hétsebességes duplakuplungos automata biztosítja, manuális váltóval viszont nem kérhető ez a típus.

2019-es Volkswagen Golf GTI TCR hátulról

2019-es Volkswagen Golf GTI TCR felnije

A beltér is a sportos hangulatot tükrözi, piros-fekete színösszeállítású sportülések és lapított aljú bőrözött sportkormány is van természetesen. Az ajtók nyitásakor a „pocsolyavilágítás” a TCR logót vetíti a földre. A szériatartozékok között pedig olyan kiegészítők szerepelnek, mint az automata vészfékezőrendszer.

A 2018-as Wörthersee találkozón jelentették be, hogy várható egy ilyen modell. Ráadásul egy prototípust is megtekinthetett a nagyközönség, melyen ugyan az az Akropovič kipufogórendszer volt, mint a Golf R-en. Mostanra azonban biztossá vált az érkezése, azt viszont egyelőre nem tudni, a széria kivitelen is ez a kidörgő lesz-e. A Clubsporttal ellentétben ez nem limitált kiadású lesz, a gyártási periódusa viszont nem lesz túl hosszú, hiszen a Volkswagen nemsokára bemutatja a nyolcadik generációs Golfot.

2019-es Volkswagen Golf GTI TCR beltere

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Címkék:

Kapcsolódó írások

2020-ra megérkezik a hibrid VW Golf GTI
2017. január 31.
A következő generációs Volkswagen Golf GTI elérhető lesz hibrid hajtással is
Volkswagen Golf 7 GTI ABT
2019. július 29.
Még tovább izmosította az aktuális Volkswagen Golf GTI-t az ABT tuningcég.

További hírek