Társszerző: Hajdu Balázs

Az amerikai Vermont államban élő autótulajdonosok hamarosan beszerezhetik a hangulatjelekkel ellátott rendszámtábláikat, áll a CNET hírügynökség jelentésében. Az ezt lehetővé tevő törvényjavaslatot Rebecca White, demokrata képviselő nyújtotta be, jelenleg Vermont Képviselőtestülete tárgyalja. A kezdeményezés szerint az autósok a rendszámtáblákon szereplő számok mellett hat meghatározott emoji egyikét is feltüntethetik.

Amennyiben a javaslatot elfogadják, Vermont lehet az első állam Amerikában, ahol emojik szerepelhetnek egy autó rendszámtábláján. Az elérhető hangulatjelek listája egyelőre nem ismert.

Emojis rendszámtábla az ausztráliai Queenslandben
Emojis rendszámtábla az ausztráliai Queenslandben

Körülbelül 12 hónappal ezelőtt az ausztráliai Queensland államban már bevezették az emojival ellátott rendszámok lehetőségét. Arrafelé lehet hangosan nevető, napszemüveges, kacsintó, szívecske szemű és mosolygós hangulatjel a táblán. Ausztráliában csak egy emoji lehet a rendszámban, ami ráadásul nem képezi részét az autó regisztrációs számának, csak díszként funkcionál.

Arról nem szól a fáma, hogy Magyarországon mikor lesz lehetőség némi felárért cserébe emojit szerepeltetni rendszámban, vélhetően nem így fogják orvosolni azt a problémát, hogy hamarosan elfogynak a három betű három szám kombinációk.