2022. május 24. | 21:57

Az üzem munkavállalói április óta dolgoznak ebben a formában, korábban három hétig szünetelt a munka a korlátozások miatt.

A Bloomberg információi szerint június közepéig maradhat a buborékos rendszer a Tesla sanghaji gigagyárában. A dolgozók április közepe óta dolgoznak ebben a formában, korábban három hétig szünetelt a munka a koronavírus-járvány megfékezésére szolgáló korlátozások miatt.

A munkavállalókat a Tesla kompon szállította a gyár és a lakóhelyük között, a dolgozók rendszeresen Covid-teszten estek át, sokan közülük a sanghaji üzemben aludtak egy-egy 12 órás műszak után, hogy minél hamarabb újraindíthassák a gyártást. A hírügynökség jelentésében az áll, hogy a Tesla egy kollégiumba költöztetné a dolgozókat, akik június 13-ig maradnának ebben a buborékos rendszerben.

A belső informátorok szerint az elektromos autókat gyártó vállalat hamarosan kétműszakos munkarendre válthat, így folyamatossá válhat a termelés az üzemben. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy az alkatrészellátás visszatérjen a normális kerékvágásba. A Tesla China vezetősége állítólag a sanghaji illetékesekkel tárgyal a műszakban dolgozó munkások szállásolásáról. A kollégiumi szobák mellett a jelenleg üresen álló Covid izolációs központok is felmerültek.

Amennyiben sikerül visszatérni a 24 órás munkarendre, a Tesla sanghaji gigagyára visszatérhet a lezárások előtti gyártási mennyiségre. Az üzemben jelenleg 45 százalékos kapacitással működnek, illetve a beszállítók is nagyjából ezt a szintet tudják hozni.

Egyes források szerint hamarosan feloldhatják a Covid-korlátozások egy részét Sanghajban, a lakosság napi tesztkötelezettsége, valamint a lakhelyelhagyási tilalom továbbra is érvényben maradt.

Nyitókép: Unsplash