Kalapács alá kerülnek a Szellemirtók, a Batman és a Vissza a jövőbe klasszikusai

Közzétéve:
2020-07-20, 14:50

Legendás filmekből ismert autókat bocsátanak árverésre az amerikai hatóságok.

Mindig is vágytál arra, hogy egy Batmobile-t vezess? Szeretted volna kipróbálni, milyen 140 km/órás sebességet elérni egy DeLorean volánja mögött? Most itt a lehetőség, hiszen az amerikai Szövetségi Rendőrség három legendás filmben szereplő autó replikáját bocsátja árverésre. Az érdeklődők licitálhatnak a Szellemirtókból ismert Ectomobilera, a Batman filmekben látott Batmobilere, és a Vissza a jövőbe trilógia ikonikus DeLoreanjére.

DeLorean

A legendás autókat egy egészségügyi csalást és kábítószerhez köthető bűncselekményeket elkövető cégtől foglalta le a hatóság, a vállalat tulajdonosát pedig 8 év börtönbüntetésre ítélték.

Az aukciót lebonyolító társaság néhány részletet is közzétett a kalapács alá kerülő autókkal kapcsolatban. Az Ectomobile egy 1959-es Cadillac, mely megtévesztően hasonlít a Szellemirtók című filmben látható kocsira. Az ajtókon ott vannak a Ghostbusters-logók, a tetőn pedig a szellemek befogásához szükséges felszerelésék jelzik az autó funkcióját. Nem tökéletes modellről van szó, a festék helyenként lekopott, az egyik ablakon pedig egy repedés látható.

ghostbusters autó

Az 1981-es DeLorean jobb állapotban van. Az autó egyik igazi értéke, hogy szerepel rajta Christopher Lloyd aláírása is – ő játszotta Doktor Brown szerepét a Vissza a jövőbe trilógiában. A kocsiban még a legendás fluxuskondenzátor is megtalálható.

Ami a Batmobile-t illeti, ott egy 1995-ös Chevrolet Caprice lapul a különleges festés és az egyedülálló belső mögött. A motorháztető alatt egy 5,7 literes V8-as duruzsol – a bűnüldözéshez ugyanis lóerő is kell.

Az árverést 2020. augusztus 1-jén tartják a Skipco Auto aukciósházban, az amerikai Ohio államban. A résztvevők számát a kötelező távolságtartás miatt maximum 120 főben szabták meg. Akik nem tudnak, vagy nem akarnak személyesen jelen lenni, az interneten keresztül is követhetik az eseményt. Az online vásárlóknak 2020. július 31-ig kell regisztrálniuk a Skipco weboldalán.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1970 Velorex Oskar, Bőregér, Batmobile, oldalnézet, jobbról
2019. május 01.
1945-ben született meg a szocializmus egyik legbizarrabb autója, a Bőregér néven is emlegetett csehszlovák Velorex Oskar.
Batmobile 1989
2019. május 20.
A szuperképességekkel nem rendelkező Batman szuperképességekkel rendelkező autókra támaszkodva üldözi a bűnt. Itt van a 4 legemlékezetesebb Batman autói közül

További hírek