Életre kelhet az a DeLorean, amely 3 évtizedig egy pajtában porosodott

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-01-07, 10:04

Hihetetlen kincsre bukkant egy apa-fiú páros Wisconsinban.

Ha minden jól megy, akkor hamarosan visszatérhet a természetesen közegébe az a DeLorean, amely 32 éven keresztül egy pajtában porosodott magára hagyatva. A szebb sorsra érdemes kocsira egy apa-fiú páros talált rá, a két férfi pedig úgy döntött, hogy ha törik, ha szakad, de életet lehelnek a négykerekűbe, amely hírnevét a Vissza a jövőbe filmeknek is köszönheti.

DeLorean oldalról

Nick Pelant az édesapjával egy, a Michigan-tóhoz közel található pajtában bukkant rá a kocsira, amelyet 1986-ban hagytak magára, vagyis 32 éven keresztül ugyanazon a talpalatnyi földterületen álldogált, arra várva, hogy valaki újra beindítsa a motorját.

A verdát vastag porréteg borította, a kerekei teljesen leeresztettek, ráadásul a zár sem működött, amikor a „felmentősereg” megérkezett. Mivel a zár bemondta az unalmast, így Pelanték egy befogósatuval tudták csak kinyitni az ajtót. Miután bekukucskáltak az utastérbe, a tekintetük egyből a kilométer-számlálóra siklott, így gyorsan megtudták, hogy a DeLorean 50-70 ezer kilométert tett meg, mielőtt önszántán kívül hosszú téli álomra hajtotta a fejét.

A DeLorean motorterében található erőforrás

A két férfi az autó körbejárása után eldöntötte, hogy kipofozzák a kocsit, amely reményeik szerint hamarosan a régi fényében fog majd tündökölni, büszkén szelve az utakat. Vannak egyébként olyan emberek, akik nem elégszenek meg egy sima DeLoreannel, egy számítógépes technikus például olyan DeLorean replikát épített fél év alatt, amilyetmég biztosan nem láttál. Felkeltettem az érdeklődésedet? Akkor mindenképp olvasd el Zsolti cikkét!

A DeLorean utastere

Itt, a szófolyam végén szeretném felhívni a figyelmedet egy másik érdekes írásra is, Mátyás kollégám 2019 szeptemberében fogta magát, és a billentyűzetét nem kímélve legépelte a DeLorean sztorit töviről hegyire.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

önvezető autó
2019. június 19.
Július 1-től új korszak köszönt be az önvezető autózás történetében.
DeLorean DMC-12
2020. január 28.
Komoly jogi háttere van a projektnek, de amennyiben minden jól megy, a DMC már 2021-ben megkezdheti a típus gyártását.

További hírek