Ilyen DeLorean replikát még nem láttál

Közzétéve:
2019-08-07, 15:57

Nem meglepő, hogy sok DeLorean DMC-12-őt alakítanak át a Vissza a Jövőbe filmekben látottra, ilyen viszont nincs még egy.

A fluxuskondenzátortól kezdve a legkisebb összetevőig minden stimmel ezen a példányon, hasonlóan a többi replikához, viszont egyedülálló módon ezt távirányítóval lehet irányítani.

A cikkben látható videót a Barcroft Cars töltötte fel a Youtube csatornájára, ebben mutatják be a holland számítógépes technikust, Bjorn Harms-t aki büszke tulajdonosa ennek a ritkaságnak. Több mint hat hónapig építette az életnagyságú távirányítású autót. Mondjuk van már benne tapasztalata, hiszen korábban dolgozott egy hasonló elven működő Chevrolet Corvette-n.

Nem olyan egyszerű átalakítani úgy egy ilyen korú modellt, hogy az messziről irányítható legyen. Harms alkalmazott pár okosságot, amivel el tudta érni ezt, például az Opel Corsa elektronikus szervokormányát applikálta bele a DeLoreanbe.

a távirányítós DeLorean DMC-12

A jármű legtöbb rendszere teljesen egyedi, még a távirányító is hajaz a filmre. 1:50-től válik izgalmassá a videó, ekkor mutatja  be, hogyan képes a távirányítóval mozgatni a sebességváltó kart, vezetni és parkolni. Továbbá beiktatott egy biztonsági funkciót is, amely teljesen leállítja az autót, ha kikapcsolják a távirányítót.

Kicsit vicces, hogy ez a rengeteg átalakításon átesett DeLorean DMC-12 Hollandiában street legal, vagyis kaphat rendszámot és közlekedhet is vele akár az a jobb 1-ben ülve, kezében a távirányítóval. Megnézném egy-két járókelő arcát, amikor rájön, hogy senki nem ül a volánnál...

Kapcsolódó írások

DeLorean szemből
2020. január 07.
Hihetetlen kincsre bukkant egy apa-fiú páros Wisconsinban.
DeLorean DMC-12
2020. január 28.
Komoly jogi háttere van a projektnek, de amennyiben minden jól megy, a DMC már 2021-ben megkezdheti a típus gyártását.

További hírek