2021. április 27. | 09:54

A járművet meg lehet tekinteni a licit megkezdése előtt.

A NAV birtokába került egy 1960-as évjáratú Aston Martin DB4 Coupe series II., az autóritkaság azon nyomban felkerült az adóhivatal elektronikus árverési felületére. Vagyis a 60 millió forint becsértékű kocsi kalapács alá kerül, a minimális ajánlat ennél a tételnél 30 millió forintban lett megállapítva.

Az árverés 2021. június 7-én reggel 8 órakor veszi kezdetét, és 2021. június 10-én ér véget, aznap egészen este 9 óráig lehet licitálni a 61 éves Aston Martinra. Az árverési ajánlatokat a fent leírt időintervallumban lehet megtenni. Ilyenkor egy link jelenik meg, amelyikre kattintva az ajánlattételi oldalra juthat a licitáló. Fontos információ! Az árverésen csak olyan személyek vehetnek részt, akiknek van Ügyfélkapu azonosítója.

A képeken látható Aston Martint (amely a kilométeróra állása szerint 64 727 mérföldet, vagyis 104 168 kilométert futott eddig) az érdeklődők megtekinthetik az árverés megkezdése előtt, mégpedig az alábbi időpontokban:

  • 2021-05-13 10:00-tól 2021-05-13 12:00-ig, és
  • 2021-06-03 10:00-tól 2021-06-03 12:00-ig.

„A gépkocsi évek óta nincs használatban. A karosszéria poros, a fényezés helyenként karcos. A karosszérián apróbb horpadások, sérülések láthatók. A bőrkárpitozás több helyen kopott. A motor nem indítható, a kipufogó korrodált. A keréktárcsákon, küllőkön, féktárcsákon kisebb korróziós nyomok láthatók. A gépjármű jobbkormányos. A gépjármű működőképességéről nincsen információ, továbbá Magyarországon nem volt forgalomba helyezve, magyar okmányokkal nem rendelkezik” – olvasható a fotók mellé csatolt leírásban.

 

„A jármű forgalomba helyezhetősége tekintetében a NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG tud információval szolgálni. A jármű alváz és motorszámának egyezősége tekintetében a NAV felelősséget nem vállal, azoknak a hirdetményben történő feltüntetése csak tájékoztató jellegű, az ellenőrzés feltételeinek a hiánya miatt. Az adatokat javasoljuk ellenőrizni. Az elárverezett tárgyakért a NAV jótállással nem tartozik, a megtekintés során a résztvevők által nem észlelt vagy fel nem ismert rejtett hibákért, a vagyontárgy esetlegesen előforduló vélt vagy valós hiányosságaiért az adóhatóság felelősséget nem vállal. Bontásához a Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség engedélye szükséges” – figyelmeztet a NAV a későbbi reklamálások elkerülése végett.