Az Aston Martin ebben az évben visszatér a Forma–1-be, Sebastian Vettel és Lance Stroll révén gyűjtögetheti majd a pontokat a márka nevét viselő istálló, a pilótapáros természetesen a hétvégi, szezonnyitó Bahreini Nagydíjon is részt vesz. Az Aston Martin adja a sorozat új orvosi és biztonsági autóját is, utóbbinak utcai változata is lesz, amiről most rántotta le a leplet a brit autógyártó.

Az Aston Martin Vantage F1 Edition szinte teljesen megegyezik a Száguldó Cirkusz új biztonsági kocsijával, a villogóberendezés és a speciális matricák persze nem kerülnek fel rá. A modell (mely kupé és kabrió formában is elérhető a vásárlók számára) ugyanazzal a négyliteres, biturbó V8-as AMG benzinmotorral van szerelve, mint az új Safety Car. A sima Vantage 510 lóerős, ehhez képest a Vantage F1 Edition 535 lóerővel és 685 Nm-es nyomatékkal követel magának helyet a piacon.

A biztonsági autóból több fejlesztést is átemeltek a mérnökök az utcai verzióba, ezek többek között a kormányzást, a felfüggesztést és a nyolcfokozatú automata váltót is érintik. A karosszéria is meg lett erősítve az autó merevségének javítása érdekében. A méretes hátsó szárny nagy sebességnél 200 kilogrammos extra leszorítóerőt biztosít. Az alap Vantage 20 colos felnikkel rendelkezik, az F1 Edition 21 colos felniket kapott, ez is különbség a két modell között.


Az F1 új biztonsági autója (balra) és az Aston Martin Vantage F1 Edition egy képen

Az újdonság már előrendelhető, májusban pedig elvileg át is lehet majd venni a legközelebbi márkakereskedésben. A sportautó 162 000 dollárba, aktuális árfolyamon számítva 50 millió forintba kerül. Aki át akarja élni a közutakon, hogy milyen jó dolga van Bernd Mayländernek a biztonsági autóban ülve, annak ennyi pénzt kell félretennie a vásárlásra.

Az F1 előző biztonsági autója egy Mercedes volt, ha érdekel a márka, akkor minden bizonnyal ez a bemutató is elnyeri a tetszésedet: