Ezek Vettel garázsának legizgalmasabb autói

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-12-22, 10:20

A német pilóta autói nem csak elegánsak, de elképesztő történelemmel is bírnak.

Sebastian Vettel egy olyan pilótája a Forma-1-nek, aki habár nagyon meggyőző teljesítménnyel robbant be a királykategória történetébe, az elmúlt öt évben mégsem tudta végrehajtani a Ferrarival az álmot, amire mindenki gondolt, amikor Maranellóba szerződött. Két éve folyamatosan csak a kritika éri és akárhogy is alakulhatott volna ez a történet, most mégis egy érzelmes búcsút kellett vegyen az olaszoktól, hogy aztán jövőre az Aston Martin színeiben térhessen vissza.

Sebastian Vettel egy Fiat 500-as modellel

Eddigi pályafutása során összesen négy világbajnoki címe mellett 53 győzelmet, 57 pole pozíciót és 121 dobogós helyezést szerzett. Vettel egyébként egy nagyon kimért, nagyon intelligens karakter, aki nem csak a gázpedállal bánik nagyon jól, de ha kell éjszakába nyúlóan dolgozik együtt a szerelőivel csak azért, hogy jobb teljesítményt érjenek el.

Ha a Forma-1-en kívüli életét szemléljük, akkor nagyon különc módon, határozottan távol tartja magát a közösségi oldalaktól, elszigetelten él Svájcban, három gyermekét pedig szinte senki nem látta sohasem. Ellenben azt tudni lehet, hogy nagyon nagy autógyűjtő hírében áll, és nem sajnálja a pénzt a különleges autókra.

Ferrari F40

A négyszeres bajnok még 2014-ben vásárolta meg ezt a modellt. Abban az évben, amikor eldöntötte, hogy a Ferrarihoz szerződik. Az autó korábban az olasz operaénekes legenda Luciano Pavarotti birtokában volt, aki sajnos 2007-ben elhunyt. A modellből csupán 1311 darabot adtak el, így érthető, hogy nagyon kivételes autóról beszélünk. Végsebessége akár 317 km/h is lehet, mindezt pedig egy 2,9 literes, V8-as motorral éri el.

Ferrari F40-es modell féloldalról egy garázsban

Ferrari Califronia T

Amikor 2014-ben megjelent az autó, egyből vásárolt is egyet, hogy aztán nem sokkal később már a csapat Forma-1-es autójába is beülhessen. Ennek a modellnek egy 3,9 literes, V8-as erőforrás dübörög a motorházteteje alatt, amiből 560 lóerőt képes kisajtolni. Ebben az autóban még a volánnál is látták a négyszeres bajnokot.

Sebastian Vettel egy Ferrari California T modell mellett

Infiniti FX - Vettel Edition

Még 2013-ban lett a Red Bull névadó szponzora az Infiniti, ez akkor egy modell erejéig erdményezett egy Vettel Edition-t. Az autó szíve egy 5,0 literes, 420 lóerős, V8-as konstrukció, maximális sebessége pedig eléri a 250 km/órát is.

Sebastian Vettel és egy Infiniti Vettel Edition

Renault Megane RS RB8

Amikor megszerezte a harmadik Forma-1-es világbajnoki címét, a Renault motorral hajtott Red Bull versenyzőjének tiszteletére kiadták a Megane RS RB8-as modellt, amelyben ugyanaz a 2,0 literes, turbófeltöltős, 265 lóerős motort kapta, mint a többi RS modell. Különlegessége, hogy ugyanaz a sötét kék színe van, mint a Red Bullnak. Az autó 19 colos kerekeket kapott. Csupán 120 darabot készítettek belőle, aminek ára 35 000 dollár (aktuális árfolyammal számolva 10,2 millió forint) körül mozgott.

Vettel a RedBullos sisakjával egy Renault RS modellel

Fiat 500

A négyszeres világbajnok tehát nagyon is oda van a történelemért, a klasszikus tárgyakért, úgyhogy vásárolt magának egy eredeti Fiat 500-as modellt. Nagyon kis motor dolgozik benne, amely akár 80 km/órás sebességig is tudja repíteni a járművet.   

Sebastian Vettel egy Fiat 500-as modellel

FW14B – Nigel Mansell

Nem is olyan régen vásárolta meg ezt a modellt, amelyet Mansell még az 1992-es Forma-1-es világbajnokságban kormányzott. Ez tartalmazta az aktív felfüggesztést és a maga korában hihetetlenül fejlett elektronikáját. Motorja pedig egy 3,5 literes V10-es, amely közel 800 lóerő leadására képes.

Nigel Mansell Williams F1-es autója féloldalról

Mercedes Benz SL65 AMG Black Series

Sok autót akkor kapott vagy vett, miután világbajnoki címet szerzett, ezt a Mercedest viszont akkor kapta, amikor megnyerte 2009-ben az Abu Dhabi Nagydíjat. A Black Series kiadás egy 6,0 literes, V12-es motorral van szerelve, amely így 670 lóerőt képes kipréselni magából.

Egyedi Mercedes kulcsait kapja meg Sebastian Vettel

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1939 Alfa Romeo 8C 2900B Touring Berlinetta, régies garázsok előtt féloldalról
2020. szeptember 27.
50, 60, de akár 70 éves autók is kalapács alatt milliárdokért. Íme a legkülönlegesebb és legértékesebb autók!
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek