Nigel Mansell világbajnok autóját vásárolta meg Sebastian Vettel

Közzétéve:
2020-09-02, 12:04

A Ferrari pilótája a jelenben szenved, jövője pedig bizonytalan a Forma-1-ben – nem csoda, hogy inkább a múlt felé fordult.

Kevés olyan Forma-1-es pilóta létezik, aki jobban szereti és tiszteli a sportág történelmét, mint a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel. A Ferraritól a 2020-as idény végén távozó német pilóta jelenleg nem sok örömét leli az F1-ben, mivel csapata kiábrándítóan szerepel, a legtöbb futamokon jelentős lemaradással küszködik.

Vettel az eddig eltelt 7 futamon mindössze 16 pontot gyűjtött, 2021-re pedig nem rendelkezik érvényes szerződéssel. Ebben a nehéz időszakban nem csoda, hogy a német versenyző inkább a múlt felé fordult, és vásárolt magának egy igazi klasszikust.

Williams FW14B

A német Bild magazin információi szerint Vettel a Forma-1 történetének egyik legendás autóját, a Williams FW14B modellt vásárolta meg. A brit istálló 1992-ben a csúcsra ért a konstruktőrök között, Nigel Mansell pedig ezzel az autóval nyerte meg az egyéni világbajnoki címet. Abszolút testhezálló választás, hiszen Mansell kocsiján is az 5-ös rajtszám díszeleg, amivel Vettel jelenleg is versenyez a Száguldó Cirkuszban.

A Vettel által vásárolt FW14B árát nem hozták nyilvánosságra, ám a Bonhams árverésén tavaly egy ilyen modellért több mint 1 milliárd forintnak megfelelő összeget fizettek. Sebastian Vettel F1-es jövője kapcsán rengeteg a kérdőjel. Amíg ezekre választ kapunk, gyönyörködjünk a német világbajnok új szerzeményében.

Williams FW14B

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.
 Robert Kubica a Wiliiams boxában oldalról fotózva
2018. november 21.
Robert Kubica a Williams-Mercedes versenyzője lesz 2019-ben a Formula 1-ben.

További hírek