Kanyarodás közben két babakocsit is elsodort egy Mercedes Miskolcon

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-02-14, 09:11

Két kismamát is felborított az autó.

Csütörtökön személyi sérüléssel végződő közlekedési baleset történt Miskolcon a Leventevezér utcában. A BOON.hu munkatársai arról számoltak be, hogy egy Mercedes babakocsistól sodort el két kismamát kanyarodás közben a Huba utcai kereszteződésben. A BOON.hu beszámolója szerint a babakocsikban fekvő gyermekek könnyebben megsérültek a balesetben.

Elsodort babakocsi

A helyszínre kiérkező mentősök a két gyermeket és a kismamákat is kórházba szállították, hogy ott alaposabban is megvizsgálhassák őket. A baleset során keletkező anyagi kár nem volt jelentős, a körülményeket természetesen már vizsgálják a miskolci rendőrök.

Helyszínelő rendőrök

Az biztos, hogy abban a kereszteződésben nincs zebra, vagyis a kismamák felelőssége is felmerül ebben a balesetben. Ne értsen félre senki, nem akarom a mercedeszest felmenteni, hiszen minden bizonnyal átlépte a lakott övezetben előírt sebességhatárt. Plusz a KRESZ is védte a kismamákat, hiszen kijelölt gyalogos-átkelőhely hiányában is elsőbbsége van az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogosok áthaladnak.

Felborult babakocsi

Ezzel együtt is nagyon körültekintőnek kell lenni ilyen szituációkban, hiszen jól tudjuk, hogy csak az az elsőbbség, amit megadnak. Remélhetőleg a két kismama tanult az esetből, és mostantól csak a zebrán tolják át a babakocsijukat. A csöppségeknek pedig mielőbbi felépülést kívánunk Budapestről is.

Itt történt a baleset:

Kapcsolódó írások

Gumit égető mercis oldalról
2019. december 09.
Ha azt hitted, hogy nem mutatunk videót, akkor nagyot tévedtél.
Elon Musk áll a betört ablakú Tesla Cybertruck előtt
2019. november 25.
A bemutató előtti próbán minden simán ment.

További hírek