hétfő - 2022. szeptember 26.
11.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 640 Ft
100 688 Ft
D 764 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Karácsony Gergely ismét a rakpart autómentesítéséről értekezett

Újabb felvonásához érkezett a rakpart-saga.

Egy friss közvélemény-kutatás szerint a budapestiek többsége támogatja a pesti alsó rakpart gyalogos fejlesztését, írta egyik legfrissebb Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely főpolgármester.

Karácsony bejelentette, hogy idén is megnyitják a rakpartot a gyalogosok, kerékpárosok és rolleresek előtt hétvégente, 2023-ban pedig a főváros elindítja a rakpart teljes megújítását célzó projektmunkát, mely során a pesti alsó rakpart egy belvárosi szakasza teljesen gyalogos, autómentes sétánnyá változhat.

Pesti rakpart
Fotó: Depositphotos

A főpolgármester által említett közvélemény-kutatás szerint a válaszadók közel egyötöde egyáltalán nem akar autót látni a rakparton, 32 százalék pedig egy szakaszon adná át a rakpartot a járókelőknek, vagyis a megkérdezettek 49 százaléka támogatja a Magyar Autóklub által kritizált gyalogos fejlesztést. Az 1000 fő bevonásával készülő reprezentatív kutatást a Medián végezte a Budapest Brand Nonprofit Zrt. megbízásából.

A projekt részleteinek kidolgozásákor és a megvalósítás ütemezésekor a főváros ügyel arra, hogy a fejlesztés minél kevesebb változással járjon a város közlekedésében, ígéri Karácsony. Az Autóklub mellett egyébként a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) is ellenzi a pesti alsó rakpart autómentesítéséről szóló elképzeléseket, legalábbis ebben a formájában.

Facebook

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!