csütörtök - 2022. december 08.
-2 °C
szórványos felhőzet
alapjarat.hu logo
95 617 Ft
100 685 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Karácsony Gergely: a többség az autómentesített rakpartot támogatja

2020. szeptember 29. | 10:37

Amíg jó idő lesz, addig hétvégente a gyalogosoké és a bicikliseké marad a pesti rakpart.

A budapesti városvezetés úgy határozott, hogy a következő hetekben (visszavonásig) továbbra is lezárja a gépjárműforgalom elől a pesti alsó rakpart megszokott szakaszát a hétvégi napokon.

A Fővárosi Önkormányzat azzal indokolta döntését, hogy továbbra is biztonságos kikapcsolódási lehetőséget szeretne teremteni a rekreációs helyszínekben nem bővelkedő belvárosi lakosoknak. Budapest városvezetése a koronavírus-járvány második szakaszában is teret kíván biztosítani a sportolni vágyóknak, mindaddig, amíg a kellemes őszi időjárás ezt lehetővé teszi. Ez ugyan nincs kimondva, de a döntéshozók azt sugallják, hogy a téliesebb idő beköszöntével az autósok szombaton és vasárnap is közlekedhetnek majd a pesti rakparton.

„Még tavasszal döntöttünk arról, hogy a kijárási korlátozások idején megnyitjuk a rakpartot a gyalogosok és a biciklisek előtt, a kezdeményezés pedig nagyon népszerű volt, ráadásul a város működésében sem volt tapasztalható különösebb fennakadás. A közvéleménykutatásból, amelyet a Medián készített is az derül ki, hogy az emberek többsége az autómentesített rakpartot támogatja. Azzal az állítással, hogy időszakosan, például hétvégeken szüntessék meg a gépkocsiforgalmat 73% ért egyet és 24% ellenzi, de még a forgalom teljes megszüntetése is többséget kapott, 59% támogatja, 37% ellenzi” – jegyezte meg Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon.

 

Ilyen is lehetne a rakpart! ? ? Még tavasszal döntöttünk arról, hogy a kijárási korlátozások idején megnyitjuk a...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. szeptember 26., szombat

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) több turisztikai szervezettel karöltve tárgyalásokat kezdeményez a Fővárosi Önkormányzattal annak érdekében, hogy az idegenforgalom újbóli beindulása után a turistabuszok hétvégente is behajthassanak a rakpartra a célból, hogy a szálloda- és rendezvényhajók kikötőiben felvehessék az utasaikat.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!