2023. március 29. | 10:53

A honvédség a lakosság türelmét kéri.

Az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár március 29-én délelőtt technikai átcsoportosítást hajt végre Hajdúhadházról Hódmezővásárhelyre, ezért megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani az alábbi útvonalon:

Hajdúhadház – 354. számú út – 4. számú főút – 47. számú főút – M35 autópálya – 47. számú főút – Hódmezővásárhely, Zrínyi laktanya.

A  Honvédség arra kéri a közlekedőket, hogy a KRESZ-szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok sebessége és mérete, valamint a konvojok haladásának módja és hossza eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért a járművek haladását kísérőjárművek biztosítják.

„Kérjük a járművezetőket, hogy a katonai menetoszlopok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek” – írja a Honvédelmi Minisztérium.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy az állampolgárok nyugalmát a lehető legkisebb mértékben zavarja, de kérik a lakosság megértését és türelmét.

MTI / Szigetváry Zsolt