Kerekek nélküli teherautó zötykölődött egy másik kisteher platóján az M5-ösön

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-06-30, 11:44

A kisteherautót rögzítő hevederek egyikével nagy baj volt.

A Csongrád-Csanád megyei rendőröknek hála nem történt tragédia szombaton az M5-ös autópályán. Az egyenruhásoknak ugyanis még sikerült időben kiszűrniük a forgalomból azt a sofőrt, aki a kisteherautójával szabálytalanul szállított egy másik kisteherautót a sztrádán.

Kerekek nélküli kisteherautó egy másik kisteherautó platóján

A rendőrök szombaton fokozott ellenőrzést tartottak az M5-ös autópályán, a rendfenntartók elsősorban a szabálytalan teherszállítást végző járművezetőkre utaztak. Az akció során az egyenruhások kiszűrtek a forgalomból egy kisteherautót, amely egy másik - kerekek nélküli - teherautót szállított a platóján, szabálytalanul (a rakterén túlnyúló szállítmány nem volt az előírtak szerint megjelölve).

Túlnyúló rakomány

A rendőrök az ellenőrzés során kiszúrták, hogy a szállított kisteherautó rögzítésére szolgáló hevederek egyikével komoly gond van, az ugyanis nagyon durván megrongálódott a súrlódástól. Ha menet közben elszakadt volna a sérült heveder, akkor a szállítmány rázuhanhatott volna az úttestre, de szerencsére végül senkinek sem került veszélybe az élete az M5-ösön.

Megrongálódott heveder

A rendőrök helyszíni bírságot szabtak ki a sofőrrel szemben, de azt nem árulták el, hogy pontosan hány ezer forintra büntették meg a gondatlan járművezetőt.

Kapcsolódó írások

Hibásan működő első fényszóró szemből fotózva
2019. november 05.
A rendőrség nem szívatni akarja a sofőröket, állítja Berzai Zsolt alezredes.
2019. november 06.
Nem akart kocsiba pattanni, és gyalogolni sem volt kedve.

További hírek