péntek - 2023. június 02.
15.5 °C
kevés felhő
alapjarat.hu logo
95 574 Ft
100 626 Ft
D 555 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Késsel fenyegette a rendőröket az ittas gázoló

2023. március 17. | 08:54

Kiderült, hogy a baleset okozója és az önjelölt Gordon Ramsay ugyanaz a személy volt.

Még február 27-én történt az az eset Szabolcsban, hogy egy férfi súlyosan ittas állapotban vezetett egy településen úgy, hogy akkor épp 4 év közúi járművezetés eltiltás hatálya alatt állt.

Mivel részeg volt, így áttért a szembe sávba, ahol elgázolt egy kerékpárost, aki emiatt a földre esett. A sofőr nem állt meg segítséget nyújtani, hanem továbbhajtott.

Ezután magához vett egy 19 centis pengével rendelkező vágó eszközt, majd visszament a helyszínre, ahol az ott tevékenykedő rendőröket szúró és vágó mozdulatokkal fenyegette. A rendőr hátrálni kezdett, majd a testi épségének megóvása érdekében utasította a helyszínen tartózkodó civilt, hogy szálljon be a rendőrautóba, majd ő is beült, és bezárta annak ajtajait.

Mivel a férfi ezt követően is közeledett, – miközben az eszközt nyújtott kézzel maga előtt tartotta – a rendőr tolatni kezdett, de a férfi még ekkor is integetett felé, hogy menjen közelebb. A rendőrhöz időközben csatlakozott az addig adatgyűjtést végző társa is. Az elkövető az eszközt továbbra is a kezében tartva indult meg az ekkor már megkülönböztető fényjelzést is használó szolgálati autó felé, majd többször megismételt felszólításra dobta csak el.

A nyomozó ügyészség az elkövetés napján őrizetbe vette a büntetett előéletű elkövetőt, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki, majd sikeresen indítványozta letartóztatását.

Mivel a nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján az volt megállapítható, hogy a rendőri fenyegetést megelőző közlekedési baleset is a férfi terhére róható, a nyomozó ügyészség további bűncselekmények megalapozott gyanúját közölte vele. Időközben a nyomozó ügyészség indítványának megfelelően a gyanúsított letartóztatását a bíróság 2023. május 10-ig meghosszabbította.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett segítségnyújtás elmulasztásával, ittas állapotban-, továbbá eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetéssel is meggyanúsította azt a férfit.

Magyarország Ügyészsége
Nagy ambíciókkal egy zsúfolt ligában: MG 4 (2023) - Bemutató Eddig nem volt indokolt, hogy legyen porátfúvás elleni védelem az M1-esen, ezért nem telepítettek ilyet

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!