szerda - 2023. május 31.
26 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 574 Ft
100 626 Ft
D 555 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Keszthelyi Vivien meghajtotta a világ leggyorsabb SUV-ját 

2020. július 02. | 09:17

A zalaegerszegi járműipari tesztpályán próbálta ki az Audi A3 Sportbacket és az Audi RSQ8-at.

Keszthelyi Vivienről egyelőre nem sokat lehetett hallani idén. Már a koronavírus-járvány előtt is ködfátyol borította pontos terveit a fiatal autóversenyzőnek, csak annyi volt fix, hogy a W Series 2020-as kiírásában nem vesz részt.

Az Audi nagyköveteként azonban most ismét reflektorfénybe került. Zalaegerszegen olyan pályát alakítottak ki, amely alkalmasnak bizonyult arra, hogy a határokat feszegetve próbálja ki az Audi legfrissebb modelljeit. A mostani körözés célja az volt, hogy az Audi mérnökei számára visszajelzéseket küldjön a modellek működéséről. Ezek a gyártásnál és a finomhangolásnál kiemelten fontosak lehetnek.

Keszhelyi Vivien teszteli az Audit Zalaegerszegen
Keszthelyi Vivien nem kímélte az Audi modelljeit - fotó: Németh Dánielt

Vivien pályára vitte az Audi A3-at és az Audi RSQ8-at is három különböző pályaelemen, a dinamikai felületen, a kezelhetőségi pályán és a májusban átadott fékfelületen is. Az extrém körülmények szimulálása kapcsán meg is osztott pár gondolatot az autóversenyző hölgy.

„Nagyon örülök, hogy Magyarországon is van már lehetőségem olyan teszteket végezni, amelyeket Németországban, az Audi gyár versenyzőakadémiáján tanultam. Korábban hasonló feltételek mellett ilyen jellegű teszteket kizárólag az Audi főhadiszállásán hajthattam végre. Az Audi Sportakadémián tanultak alapján számos különböző típust már 14 éves koromtól kezdve teszteltem. Köztük volt az Audi R8 is, amelynek versenyautó változatával a 2018-as szezonban rajthoz is álltam” – mondta Keszthelyi Vivien, aki betekintést engedett jövőbeli terveibe is.

Keszthelyi Vivien, háttérben két Audi
Vivien láthatóan fel volt dobódva, hogy újra volán mögé ülhetett - fotó: Németh Dánielt

„Távlati céljaim között szerepelt, hogy az autósport mellett fejlesztő pilótaként segítsem a mérnökök munkáját az autóiparban. Hihetetlen, hogy mindezt már 19 évesen megtehetem!” – osztotta meg gondolatait Vivien.

Keszthelyi Vivien nem most járt először Zalaegerszegen, a ZalaZone járműipari tesztpálya megnyitóján megautóztatta a miniszterelnököt, Orbán Viktort.

Arról, hogy versenyzői karrierje hogyan alakul a 19 éves hölgynek egyelőre nincs információnk, de ha e tekintetben változás történik, arról mindenképpen értesülni fogsz az Alapjárat hasábajain.

A magyarokban kialakult autózási kép nem feltétlenül egyezik a valósággal Kvízjáték: Nevezd meg a 15 F1-es világbajnokot!

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!