Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
vasárnap - 2023. december 03.
-1 °C
kevés felhő
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Két karton sör után ült autóba, balesetet okozott

2022. október 01. | 22:47

Korábban 60 alkalommal volt büntetve a férfi szabálysértések miatt.

Még tavaly nyáron történt Tápiószentmártonon az az baleset, amelynek aktájának lezárásáról csütörtökön számolt be a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Az incidens során az ittas sofőr anyagi kárt okozott, majd megállás nélkül továbbhajtott.

A férfi hazafelé tartott, amikor a Móra Ferenc úton hirtelen áttért a szemközti sávba, majd érintőlegesen ütközött egy szabályosan haladó, a balesetet lehúzódással elkerülni próbáló autóssal. A visszapillantó tükrök és a karosszéria sérült az esetet követően. A férfi elismerte az ittas vezetés tés a cserbenhagyást is.

A rendőrök hamarosan elfogták majd mintavételre előállították a szemmel láthatóan ittas személyt. Vérében 3,11g/l (ezrelék), vizeletében 4,43 g/l (ezrelék) volt az alkohol koncentráció a mintavétel idején.

Az igazságügyi orvosszakértő szerint a baleset idején a férfi véralkohol koncentrációja meghaladta az 3,51 ezreléket. Ez súlyos fokú alkoholos befolyásoltságnak számít, kétség sem férhet ahhoz, hogy a férfi nem tudott ebben az állapotban biztonságosan vezetni.

A balesetet okozó férfi állítása szerint két karton sört ivott aznap. Biciklizni lusta volt, ezért úgy döntött, autóval megy a boltba kenyérért.

Jogosítványát nem tudták elvenni, mivel soha nem is rendelkezett vezetői engedéllyel. Az igazságügyi közlekedési szakpszichológus véleménye szerint döntési és cselekvési képessége alapján szerezhetne jogosítványt a férfi, ám az alkoholizmusa, a személyiségének bizonytalan tényezői miatt nem alkalmas járművezetésre.

Nyitókép: Depositphotos

Benéztem az autóvásárlást, de elmesélem, hogy te ne járj így Hamilton orrpiercingje miatt nem ő, hanem a Mercedes kapott büntetést

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!