Két terepjáróval sem sikerült kimenteni a süllyedő motorcsónakot

Közzétéve:
2020-06-26, 13:09

Ilyen bénázást sem látsz mindennap.

A következő történetben szereplő család joggal pályázik az idei év legnagyobb bénázása címre. Történt ugyanis, hogy süllyedni kezdett egy 94 millió forint értékű, Pavati AL26 motorcsónak, az Indiana államban található Cedar-tóban. A helyzet önmagában is katasztrofálisan hangzik, és ezt még sikerült tetézni a félresikerült mentési kísérlettel. A kétségbeesett tulajdonosok ugyanis egy Jeep Wrangler és egy Ford Raptor terepjárót is bevetettek, ám végül mindkét jármű elmerült a vízben.

Pavati AL26 motorcsónak
Egy ilyen motorcsónakot próbáltak fejvesztve menteni

Az eset láttán felmerül néhány kérdés. Egyáltalán hogyan és miért kezdett el süllyedni a motorcsónak? Ami még érdekesebb, hogyan jut valakinek eszébe, hogy két terepjáróval oldja meg a helyzetet? A víz a csónaknak túl sekély volt, a Wrangler és a Raptor számára viszont túlságosan mély. Ide még a négykerék-meghajtás is kevés volt.

A helyiek elárasztották hozzászólásokkal a Facebookot, mentek a találgatások a család vagyonát illetően. Sokan arra tippelnek, hogy ők egy téglagyár örökösei és egy országos fegyvertartó gyár tulajdonosai, ez azonban nem világos. A vélelmezett Instagram oldaluk tanúsága szerint van még pár játékszerük, köztük még egy Wrangler és egy Lamborghini Huracán – szóval a mentési kísérletben nem veszett oda minden.

A family that lives on Cedar Lake attempted to rescue their sinking boat by using the family vehicles according to...

Közzétette: Region News Source – 2020. június 20., szombat

A családnak meggyűlhet a baja a biztosítótársaságukkal, valamint vár rájuk egy kellemetlen beszélgetés Indiana állam képviselőivel is. A Cedar-tó ugyanis állami tulajdonban van, és szigorúan tilos autóval behajtani a vízbe. Ha ehhez hozzáadjuk az olajszennyezés lehetőségét, akkor a helyzet még bonyolultabb is lehet.

A nem mindennapi mentőakciót egy helyi lakos rögzítette, aki a következőket fűzte hozzá az eseményekhez:

„Azt hittem a helikoptert is előhozzák a mentéshez. Már a terepjárók is süllyednek. Ez őrület! Egyre viccesebb ez a cirkusz!”

A tanulság: többet ésszel, mint erővel. Ha süllyed a százmilliós csónak, ne gurítsd utána a méregdrága terepjárót!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

autók merültek a víz alá Szolnokon
2019. június 20.
Hatalmas mennyiségű víz hömpölygött az utcákon, néhány autótulajdonos igencsak pórul járt.
Neymar exének vízkáros autóját emelik ki a medence mellé
2019. augusztus 02.
A Playmate inkább az influencerkedésben erős, semmint a parkolásban.

További hírek