Két vágány között, a peronon parkolt le a részeg sofőr Dabason

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-09-03, 11:53

A forgalmista nem akart hinni a szemének, amikor meglátta a fehér kocsit.

Egy olyan autó lógott a sínekre a peronról a dabasi vasútállomáson a minap, amelyet már korábban kivontak a forgalomból. A sofőr alkoholgőzös lehelete már eleve árulkodó volt, később a szonda is alátámasztotta, hogy a 47 éves helyi férfi ivott, mielőtt kiválasztotta a nem szokványos parkolóhelyet.

Peronon parkoló autó hátulról fotózva

A forgalmista finoman szólva is meglepődött, amikor észrevette a fehér autót 2020. szeptember 1-jén kora délután. A jármű a parkolóból hajtott be a 2. és a 3. vágány közötti peronra, majd az ittas sofőr megközelítette a 3. vágányt. Későn korrigált, így az öreg gépkocsi a peronról két kerékkel a sínekre lógva megrekedt.

A forgalmista leküzdötte a döbbenetét, és azonnal átirányított egy Lajosmizse felől érkező vonatot a másik vágányra, utána pedig rögvest hívta a rendőröket. A dabasi egyenruhások kikérdezték a sofőrt, majd értesítették a katasztrófavédelmet, mert segítség nélkül nem tudták volna eltávolítani az autót a peronról.

Peronon parkoló autó oldalról fotózva

A 25 éves járművet korábban már kivonták a forgalomból, tehát eleve nem is közlekedhetett volna vele a 47 éves helyi lakos, akivel szemben pozitív értéket mutatott az alkoholszonda. A dabasi rendőrkapitányság nyomozást indított az ügyben, illetve egy szabálysértési feljelentésre is sor került a forgalomból kivont járművel történt közlekedés okán.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Részeg sofőr
2020. március 03.
A férfi által vezetett gépkocsival is voltak problémák.
Alastair Moffat kaszkadőr
2020. február 19.
Alastair Moffat mutatványa kétségkívül látványosra sikerült.

További hírek