2022. január 03. | 08:24

A cég vezérigazgatója, Oliver Zipse elárult néhány részletet.

A vállalat vezetője a németországi Münchner Merkur magazinnak elmondta, hogy a terveik között a munkavállalók számának bővítése is fontos szerepet játszik abban, hogy felkészüljenek az elektromos járművek iránti növekvő keresletre. Ennek megfelelően a jelenlegi tervek szerint körülbelül 6000 új munkahelyet teremtenek.

Az elhangzottak szerint ez 5%-os növekedést jelent idén a gyártó munkaerő állományában. A német vállalat 2021-ben több mint 1 millió elektromos hajtásláncú autót értékesített, melyek között voltak hibrid és tisztán villanyos meghajtású modellek is. A célkitűzéseik szerint ezt a számot szeretnék megduplázni 2025-ig bezárólag.

Zipse optimistán látja a félvezetők hiánya okozta kérdést is, hiszen elmondása szerint az ezzel foglalkozó vállalatok megteszik a szükséges lépéseket a probléma megszüntetésének érdekében. Véleménye szerint év végére már vissza fog térni az ellátás a normális kerékvágásba.

A BMW elektromos eladásai Zipse szerint jól állnak, növekszik az igény a villanymotoros járművek iránt, a frissen bemutatott i4 és iX is már most, hónapokra előre elkelt. Az idei évben érkezik a 7-es széria tisztán elektromos verziója is, az i7

2030-ra szeretnék, ha globális eladásaik felét elektromos járművek tennék ki, ám kiemelték, hogy a töltési hálózatok fejlődése elengedhetetlen ennek a célnak az eléréséhez.