2021. december 06. | 09:53

A villanyos csúcsmodell a Mercedes EQS és a Tesla Model S orra alá törne borsot.

A BMW közzétett néhány fotót, amelyeken az új, tisztán elektromos i7-et tesztelik sarkvidéki körülmények között a svédországi Arjeplogban. A bajor gyártó villanyos csúcsmodellje a tervek szerint jövőre kerül piacra, hogy a Mercedes EQS, a Tesla Model S, valamint a Lucid Air riválisa legyen.

A szedán a BMW 7-es széria szintén jövőre érkező legújabb generációjának akkumulátoros elektromos változata lesz, és ugyanazt az 5. generációs eDrive elektromos hajtásláncot fogja használni, mint az iX elektromos SUV.

Az eDrive hajtásláncnak köszönhetően az i7 szedán 516 lóerős teljesítményre ad majd le, illetve a 105 kilowattórás akkumulátorcsomag befogadására lesz alkalmas. Az energiatároló egység minden bizonnyal nagyobb hatótávot biztosít majd egyetlen feltöltéssel, mint az iX által produkált 507 kilométer, hiszen az i7 áramvonalasabb formatervvel rendelkezik, mint az SUV.

A BMW azt ígéri, hogy vásárlói 2023-ra minden szegmensben legalább egy tisztán elektromos modellt választhatnak majd a megszokott belső égésű motoros autók alternatívájaként. Emellett Oliver Zipse, a német autógyártó vezérigazgatója azt is elmondta, a következő tíz évben mintegy 10 millió villanyautó elkészítése szerepel a terveik között.

Az i7 csupán egy a négy tisztán elektromos modell közül, amelyeket a BMW az elkövetkezendő két évben fog piacra dobni. Az X1 kompakt crossover villanyhajtású verziója szintén jövőre érkezik, az 5-ös széria, valamint a MINI Countryman pedig 2023-ban kapja meg a saját elektromos változatát.

A bajorok úgy számolnak, hogy tisztán elektromos járműveik eladási adatai 2025-re elérik majd a 2 millió darabot, ami a cég összértékesítésének legalább 25 százalékát fogja jelenteni.

Elektromos autót vásárolnál? Ne habozz tovább, és keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. kollégáit telefonon (+36203663447) vagy e-mailben!