Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
péntek - 2023. december 08.
-1 °C
gyenge köd
alapjarat.hu logo
95 577 Ft
100 635 Ft
D 598 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Kiderült, mennyivel emelkednek 2023-ban a KGFB fedezetlenségi díjak

2022. november 16. | 09:09

Ennyivel kell majd többet fizetni az autó üzembentartójának 2023-ban azokra a napokra, amikor a járművön nincsen érvényes kötelező biztosítás.

Közzétették a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) oldalán, hogy mennyi lesz 2023-ban a KGFB fedezetlenségi díj azoknak, akik nem rendelkeznek érvényes kötelező biztosítással.

Átlagosan 15,2 százalékkel emelkednek a fedezetlenségi díjak, így személyautók esetében naponta 650-1400 forintot kell majd fizetni az üzembentartónak abban az esetben, ha nincs az autón érvényes KGFB.

Az a tény, hogy a jármű hosszabb ideig nincs használatban, nem mentesít a törvény szerinti biztosítási kötelezettség alól. Azok, akik hosszabb ideig nem használják járművüket, és nem szeretnének erre az időszakra biztosítási díjat fizetni, a forgalomból történő - ideiglenes - kivonás lehetőségével élhetnek.

Kitértek arra, hogy az olyen balesetek vétlen károsultjainak kártalanítását, ahol a másik fél nem rendelkezik KGFB-vel a MABISZ kezelésében lévő, elkülönített Kártalanítási Számláról intézik. A szövetség pedig az úgynevezett regressz eljárás keretében hajtja be a kérdéses összeget a károkozón.

MTI

Depositphotos
Egy kupé az álmom, de nem akarok folyton szerelőhöz járni vele Soha nem volt még ennyire erős a Toyota Prius, de vajon szebb lett-e az ötödik generáció?

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!