Kigyulladt egy vadonatúj Hyundai Genesis G80 Dél-Koreában

Közzétéve:
2020-06-10, 05:42

Szegény tulajnak nem kívánt forró pillanatokat kellett átélnie – a Hyundai vizsgálatot indított az ügyben.

Lángra kapott egy vadonatúj Hyundai Genesis G80 Dél-Koreában. Az eset a Csindzsu irányába vezető Namhae gyorsforgalmi úton történt. Az 54 esztendős hölgytulajdonos mindössze egy hónappal korábban vásárolta a Genesist, melynek a motorterében csaptak fel a lángok.

Genesis G80 hátulról
Egy ilyen Genesis G80-ast vásárolt a szerencsétlenül járt sofőr

A tűz észlelését követően a sofőr azonnal félreállt a Csangvon alagút közelében. A tűzoltók hamar megérkeztek a helyszínre, és hét perc alatt eloltották az égő autót. A sofőr azonnal kiugrott a járműből, és sértetlenül megúszta az esetet.

Az autóban keletkezett anyagi kár azonban jelentős. A motorháztető és az első lökhárító teljesen leégett, az első sárvédő bizonyos részei pedig megolvadtak a hőhatástól. A Csangvoni Tűzoltóparancsnokság munkatársa elmondta, hogy a tűz keletkezésének okát egyelőre nem sikerült meghatározniuk. Ilyen esetekben általában kétféle elmélet létezik: a jármű hibásodott meg, vagy vezetői mulasztás történt.

Ez volt az első olyan baleset, melyben egy 2021 Genesis G80 érintett volt, így a Hyundai azonnal vizsgálatot indított az ügyben, ennek befejezéséig nem kívántak többet hozzáfűzni a történésekhez. A koreai autógyártó bekérte a rendőrségi kamerák felvételeit is. A Cnet Korea hírügynökségnek az autó tulajdonos azt állította, hogy az alagút előtt papírdobozok törmelékeit látta a saját sávjában. Az erős forgalom miatt nem tudott sávot váltani, így ráhajtott a törmelékre, ezután rögtön villogni kezdett az alacsony nyomást jelző lámpa a műszerfalon. A hölgy ekkor húzódott félre, az autó motortere pedig már korábban lángolni kezdett.

A balesetet követően egy részben megégett levegőszűrőt találtak a helyszínen. Ebből arra következtetnek, hogy a levegőszűrő és a Genesis G80 alváza között kialakult súrlódás felelős a tűz kialakulásáért. Ha ez valóban igaz, akkor a koreai hölgy egy nagyon szerencsétlen eseménysorozat áldozata lett. Csak remélni lehet, hogy nem a G80 típushibájáról van szó.

Kapcsolódó írások

A Samsung önvezető autót fog tesztelni
2017. május 04.
A koreai infrastruktúráért és közlekedésért felelős minisztérium engedélyt adott a Samsungnak, hogy elkezdhesse az önvezető autó rendszerét tesztelni
Ez a sikk: Hyundai Kona 1.0 T-GDI – Teszt + Videó!
2018. szeptember 15.
A Hyundai Kona üde színfoltja a kompakt SUV szegmensnek: az tény, hogy megjelenése viszi a prímet, a belső már kevésbé látványos, azonban az 1.0 literes turbómotor ideális választás lehet a többnyire városban közlekedők számára

További hírek