2019. október 22. | 16:13

A modell hivatalos bemutatójára november 11-én kerítenek sort, azonban a nagy durranást már megelőzte egy, a Skoda konfigurátorában felbukkant fotó.

A gyártó nemrég indította útjának az új Skoda Octaviát reprezentáló kampányát, azonban az újgenerációs modell szemügyre vételére már alig három hetet sem kell várni, hiszen valaki volt olyan szemfüles, hogy kiszúrta a korántsem kiemelkedő minőségű fotót a konfigurátorban, majd rögtön le is töltötte azt.

Az autóról képeket ide kattintva találsz.

A 21. században köztudott, hogy nem kell sok idő egy hír elterjedéséhez, ez az új Octavia esetében sem történt máshogy. Az eset óta jó pár külföldi és magyar nyelvű magazin is beszámolt a dologról.

Gyanítva, hogy a fotó eredeti, a negyedik generációs Skoda Octavia szinte megszólalásig hasonlít az előzetesen bemutatott koncepció tervrajzokra, kémfotókra. Látszólag megmaradt Skodásnak az autó külseje, a fénykép alapján legalább is merem állítani, hogy messziről is felismerhető lesz a típus.

Hátulról nekem kissé Audisnak tűnik a lámpatest miatt, az autó elején ugyanakkor a jelenleg kínálatban lévő generációhoz képest nem történt számottevő változás: a hűtőrács és a lökhárító maradt a régi. Azt viszont mindenképpen kiemelném, hogy a Skoda ezúttal úgy fest figyelembe vette a vásárlók igényeit és meglátásait, ugyanis az előző szériánál alkalmazott kettős első lámpatest igencsak megosztóra sikeredett. Sőt, többen fejezték ki nem tetszésüket a fényszórókkal kapcsolatban. A kiszivárgott fotó minősége szerencsére annyira nem rossz, hogy ne lehessen megállapítani azt, hogy a fényszóró ezúttal ismételten csak egy elemből áll.

Az autón látszólag a jelenleg Fabiákhoz is kérhető, kéttónusú, 18 colos felniszett díszeleg. Az új Octavia hátulját és utasterét sajnos nem látni a felbukkant képen, viszont a vázlat szerint a csomagtérajtón nem a márka emblémája, hanem a neve lesz majd ízléses betűkkel felragasztva.

Néhány kémfelvételen látni lehetett, hogy az Octavia IV műszerfala sem lesz a régi, egy tablet-szerű infotainment rendszerrel és kevesebb hagyományos kezelőfelülettel egészülhet ki az új modell. Tekintve, hogy eddig szinte az összes prototípus valamiféle digitális műszercsoporttal gazdagodott, lehet, hogy az alapmodellből is lassacskán eltűnnek a nyomógombos felületek.

Kétküllős kormánykerékre, elektromos kézifékre, ezek mellett pedig néhány olyan tulajdonságra lehet számítani a negyedik generációnál, amelyet az Octavia III-ból vesznek át.