Novemberben jön az új Skoda Octavia

Közzétéve:
2019-10-02, 14:23

Hol máshol, ha nem Prágában mutatják be az új Skoda Octaviát.

A 2019-es Franfurti Autószalonon az elektromos meghajtású modelleké volt a főszerep, ezért aztán a Volkswagen a Golf, a Skoda pedig az új Octavia bemutatását is egy későbbi időpontra tolta. Sejthető volt, hogy a negyedik generációs Skoda Octaviáról még idén lehúzzák a leplet, mára pedig az is kiderült, hogy november 11-én, Prágában történik mindez.

Skoda Octavia 2020

Az idén 60. születésnapját ünneplő Octavia a már forgalomba kerülő Skoda Scalától örökölte stílusjegyeit, vélhetően ez a vonal lesz fellelhető az érkező, új Skoda-modelleken is. A megosztó, két részből álló fényszóró tehát a múltté, egyes információk szerint a szedán 610, a kombi változat 630 literes csomagteret kínál majd. Amikor teszteltük az Octavia RS-t, mi is meglepődtünk a belső méretein, kukkants bele 3-as összehasonlító tesztünkbe!

Az MQB padlólemezre épített Octavia a 200 lóerős, 1.5 TSI motorral indul, az RS verzióban viszont a 2.0 literes TSI okozhat komolyabb örömöket 250 lóerővel. Dízel fronton az 1.6 literes TDI-t az 1.5-ös váltja és nem meglepő módon minden erőforrás egy 48-voltos lágy-hibrid rendszerrel lesz kiegészítve.

Kapcsolódó írások

Skoda Octavia kabrió, Skoda Felicia, türkizkék, elölnézet, oldalnézet, balról, alulról fotózva, menet közben
2020. február 22.
Története során a Škoda számtalan nagyszerű modellt mutatott be, melyek egy része már a feledés homályába veszett, míg egyes modellekre retró ikonokként tekintünk vissza. Ma közülük mutatok be 6 darabot!
1964 Skoda 1000 Mb, kék limuzin, elölnézet, oldalnézet, balról, menet közben, alulról fotózva
2020. március 15.
Története során a Škoda számtalan nagyszerű modellt mutatott be, melyek egy része már a feledés homályába veszett, míg egyes modellekre retró ikonokként tekintünk vissza. Ma közülük mutatok be 4 darabot!

További hírek