A Skoda szeptemberben leplezi le a legújabb Octaviát

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-06-12, 13:15

A next-gen kocsira a Frankfurti Autószalonon csodálkozhat rá először a világ.

Nem kell már sokat várni arra, hogy végre fény derüljön a legújabb Skoda Octaviára, a következő generációs négykerekűvel a 2019-es szeptemberi Frankfurti Autószalonon fog villogni a cseh gyártó.  Az eddig megjelent hírek arra mutatnak, hogy az egész paletta komoly ráncfelvarráson esik át, a hagyományos benzines- és dízelmotoros modellek mellett piacra kerülhetnek 48-voltos mild-hibrid rendszerrel felszerelt verdák is. Állítólag a Skoda azt is fontolgatja, hogy a 2,0 literes dízelmotorokat frissíti, hogy azok megfeleljenek az új kibocsátási normáknak.

2019 Skoda Octacia elölről

Az utastér is megújul az új Octaviákban, a műszerfal elrendezése például biztosan másképpen fog festeni, mint a mostani modellekben. Emellett olyan „apróságok” is bekerülnek majd a kocsiba, mint a hangvezérlés, amely véleményem szerint biztosan javítani fog a kényelmi szempontokon. Az új Octavia a Honda Civic és a Hyundai Elantra legnagyobb riválisa lehet a piacon.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2019. június 16.
Az 1960-as években a Mladá Boleslav-i autógyár hatalmas változásokon esett át. A gyár bővítése mellett 1964-ben „piacra dobta” a korszak KGST luxus-etalonját, az 1000 MB modellt
2020-as Škoda Octavia elölről
2019. november 12.
A Škoda sikermodellje plug-in hibrid hajtásláncot is kapott.

További hírek