A Koenigsegg lenyomná a Bugatti nem hivatalos rekordját

Közzétéve:
2019-09-10, 11:15

A Koenigsegg gratulált a Bugatti Chiron1 sebességrekordjához, amit a Jesko meg fog dönteni, csak idő kérdése.

Ugyanis a Koenigsegg állítása szerint a Jesko végsebessége 483 km/ óra felett van, ezzel meg tudnák dönteni a Bugatti legújabb rekordját. Pont ez a tempó még kevés lenne, hiszen a Chiron utcai változatához nagyon hasonló modell múlt héten lépte át a 490 km/órás sebességet. Viszont ki tudnának csiholni még egy kis plusz teljesítményt belőle, ha erről van szó.

Továbbá mivel nem a szériaautóról van szó, így a Bugatti rekordja nem hivatalos. A leggyorsabb sorozatgyártású autó jelenleg a Koenigsegg Agera RS, amely 2017-ben 457 km/órával állította be azt a rekordot.

A Koenigsegg Jesko nyitott ajtókkal

"Már mondtuk és mondjuk, hogy a Jesko sebességre kiélezett verziójának képesnek kell lennie arra, hogy átlépje a 483 km/órás végsebességet" - állította a cég alapítója, Christian von Koenigsegg.

Az imént említett autó valószínűleg nem a szokásos Jesko, hanem a Jesko 300 nevű változat, amelyet már a 2019-es Genfi Autószalonon röviden megemlítettek. Azt még nem tudni, hogy ez miben lesz másabb. Az 1 600 lóerős teljesítményhez és ehhez a sebességhez más aerodinamika szükséges. Valószínűleg letisztultabb formavilágot kap, vagyis eltűnik a hatalmas hátsó szárny.

A Koenigsegg Jesko hátulról fotózva

A Bugatti és a Koenigsegg harcába még a Hennessy is beleszólhat, ugyanis a jövőre érkező Venom F5 simán képes lesz a 484 km/órás tempóra, amivel labdába rúghat. Szóval elég kiélezett lesz a harc az elsőségért.

A 2019-es Genfi Autószalonon Adrival és Márkkal készítettünk egy remek hangulatú vlogot:

Forrás:

További autós hírek

Brutális baleset rázta meg Szlovéniát szerda reggel. A balesetet egy kis Opel Corsa vezetője okozta, amikor feltehetően a rosszul megválasztott…

2019 az az év, amikor másról sem lehet hallani, csak arról, hogy az autók ölik meg a bolygónkat. De komolyan!…

Egy orosz színész nem bírta elviselni, hogy megelőzték, azonnal visszaelőzött. Vesztére. – írja az origo.hu Az egész jelenetet rögzítette az…

Legkevesebb 13 halottat követelő buszbaleset történt a szlovákiai Nyitragerencsér közelében szerdán – jelentette hivatalos közlésre hivatkozva a szlovák média. A…

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal közös kampány keretében, kétnyelvű közlekedésbiztonsági plakátokat helyezett ki az elmúlt…

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Bugatti Divo
2018. szeptember 27.
A Bugatti készenáll a modellpaletta bővítésére. Sok más gyártóhoz hasonlóan a francia autómárka is az SUV-k mellett tette le voksát.
Bugatti EB110-es
2019. február 08.
A Bugatti Veyron elődje a 90-es évek meghatározó szuperautója volt, korszakalkotó innovációi és eszméletlen ereje miatt még manapság is megállná a helyét!
Bugatti 2019
2019. március 06.
A Bugatti a 2019-es Genfi Autószalonon mutatta meg a világ jelenlegi legdrágább autóját