Nem kéri megbízatásának meghosszabbítását, így 2020 áprilisának végén távozik posztjáról Harald Krüger, a BMW német autógyártó elnök-vezérigazgatója. Krüger 2015 májusa óta vezeti a céget, utódlásáról július 18-án tárgyal a vállalat vezetése. Az n-tv német hírcsatorna híroldala szerint a jelenlegi fejlesztési vezető, Klaus Fröhlich, vagy a gyártási igazgató, Oliver Zipse válthatja jövő tavasszal Krügert.

„Tíz évet töltöttem el a cég vezetésében, ebből négyet a vállalat élén, s ezután most szakmailag új irányba szeretnék elindulni” – mondta Harald Krüger.

Krüger korábban amiatt kapott bírálatot, mert a bajor autógyártó ázsiai versenytársaihoz képest megkésve kezdett foglalkozni az elektromobilitással, a villanyautók kifejlesztésével és gyártásával.

2020 áprilisának végén távozik posztjáról Harald Krüger, a BMW német autógyártó elnök-vezérigazgatója.

„Mélyen tisztelem Krüger jelenlegi döntését, és teljesen megértem a jövőre vonatkozó terveit” – jelentette ki Norbert Reithofer, a BMW igazgatótanácsának elnöke, aki Krüger előtt vezette a vállalatot.

Az 53 éves, gépészmérnök végzettségű Harald Krüger már 2003-ban vezető beosztásban dolgozott a BMW-nél; személyzeti kérdésekért és a Mini és a Rolls-Royce márkáért felelt. Azonban nem sokkal hivatalba lépése után nyilvánosan összeesett a frankfurti autószalonon, egészségével kapcsolatban azóta is számos találgatás született.

Ha kíváncsi vagy arra, miért vannak nagy vesék a BMW zászlóshajóin, akkor mindeképpen nézd meg ezt a videót: