Könnyen lángra lobbanhat 12-féle BMW modell

Közzétéve:
2019-03-07, 00:00

Az érintett 260 ezer BMW tulajdonos felét értesítették a kockázatról

Társszerző: Hajdu Balázs

Annak ellenére, hogy a német gyártó 2018 októberében tett ígéretet arra, hogy értesíti ügyfeleit a rendkívüli – akár halálos – veszélyről, egyelőre csak a tulajdonosok felét sikerült értesíteniük.

A Daily Mail állítása szerint a probléma 250 000 autót érinthet az Egyesült Királyságban, és akár 1,6 milliót világszerte. A mérnöki hiba 12 különböző modellt érint a brit lap szerint. A problémát az okozza, hogy a rendkívül forró kipufogó rendszerbe gyúlékony hűtőanyag kerülhet, ezáltal lángra lobbantva az egész autót.

A BMW Dél-Koreában bűnügyi kivizsgálásnak néz elébe, amiért nem értesítette időben a tulajdonosokat.

„A tények rendkívül aggasztók. A BMW nem igazán erős a biztonsági visszahívások terén. Levelet fogok írni a közlekedési miniszternek a lehetséges intézkedésekkel kapcsolatban. Remélem, hogy a kabinet komolyan veszi a dolgot, hiszen emberek élete foroghat veszélyben” - mondta Graham Stringer, a brit parlament munkáspárti képviselője.

A hiba 12 BMW modellt érint – azt nem tudni, hogy a képen látható modell is köztük van-e

A BMW elismerte, hogy valóban nem sikerült még mindenkit értesíteni, ám ígéretet tettek arra vonatkozóan, hogy haladéktalanul felhívják a veszélyre a tulajdonosok figyelmét.

„A BMW csoport teljes mértékben együttműködik a Dél-Koreában zajló nyomozással. A hibát csak bizonyos idő elteltével vettük észre. Gyors megoldáson dolgozunk, hogy megszüntessük a probléma okát” - nyilatkozta a BMW egyik szóvivője a napilapnak.

A hatóságok nyomás alá helyezik a bajor gyáróriást, melynek azonnali akciótervet kell kidolgoznia. Az ügy természetesen nem tesz jót a BMW hírnevének, és megítélésének, valamint az eladási mutatókat is ronthatja.

Forrás:

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
2018. november 30.
A BMW M-sportrészlege az E92 M3-mal búcsúztatta a szívó V8-as motort. A 2013-ig gyártott negyedik szériából nehezen, de lehet még találni megkímélt példányokat, viszont készülj fel, hogy ez az autó nem elégszik meg azzal, ha csak tankolod, hiszen sokkal több törődést igényel, ami a videóból is kiderül!
2018. december 29.
1978-ban a Lamborghini, BMW és az ItalDesign közösen megalkották a valaha volt egyik legjobb BMW-t, az M1-t. 1978 és ’81 között a versenypályákon hódított, ma a gyűjtők nélkülözhetetlen darabja
E92 Eurofighter
2019. április 22.
Nem túlzok, ha azt állítom, az E92 Eurofighter az egyik legkompetitívebb és legjobban megépített driftautó szerte e világon