Könnyen lángra lobbanhat 12-féle BMW modell

Közzétéve:
2019-03-07, 00:00

Az érintett 260 ezer BMW tulajdonos felét értesítették a kockázatról

Társszerző: Hajdu Balázs

Annak ellenére, hogy a német gyártó 2018 októberében tett ígéretet arra, hogy értesíti ügyfeleit a rendkívüli – akár halálos – veszélyről, egyelőre csak a tulajdonosok felét sikerült értesíteniük.

A Daily Mail állítása szerint a probléma 250 000 autót érinthet az Egyesült Királyságban, és akár 1,6 milliót világszerte. A mérnöki hiba 12 különböző modellt érint a brit lap szerint. A problémát az okozza, hogy a rendkívül forró kipufogó rendszerbe gyúlékony hűtőanyag kerülhet, ezáltal lángra lobbantva az egész autót.

A BMW Dél-Koreában bűnügyi kivizsgálásnak néz elébe, amiért nem értesítette időben a tulajdonosokat.

„A tények rendkívül aggasztók. A BMW nem igazán erős a biztonsági visszahívások terén. Levelet fogok írni a közlekedési miniszternek a lehetséges intézkedésekkel kapcsolatban. Remélem, hogy a kabinet komolyan veszi a dolgot, hiszen emberek élete foroghat veszélyben” - mondta Graham Stringer, a brit parlament munkáspárti képviselője.

A hiba 12 BMW modellt érint – azt nem tudni, hogy a képen látható modell is köztük van-e

A BMW elismerte, hogy valóban nem sikerült még mindenkit értesíteni, ám ígéretet tettek arra vonatkozóan, hogy haladéktalanul felhívják a veszélyre a tulajdonosok figyelmét.

„A BMW csoport teljes mértékben együttműködik a Dél-Koreában zajló nyomozással. A hibát csak bizonyos idő elteltével vettük észre. Gyors megoldáson dolgozunk, hogy megszüntessük a probléma okát” - nyilatkozta a BMW egyik szóvivője a napilapnak.

A hatóságok nyomás alá helyezik a bajor gyáróriást, melynek azonnali akciótervet kell kidolgoznia. Az ügy természetesen nem tesz jót a BMW hírnevének, és megítélésének, valamint az eladási mutatókat is ronthatja.

Forrás:

További autós hírek

A kellemetlen esetre szeptember 23-án került sor, amikor egy idős nő félre állt a járművével, hogy szemügyre vegye az út szélén árusított tojásokat, a...

A felvétel egy autós találkozón készült. Az autó sofőrje egy kanyarban rúgta el a több, mint 500 lovas Mercedes – AMG C63s- nek....

Az M7-es autópályán, Pákozd térségében vontak intézkedés alá a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a Fejér Megyei Kormányhivatal Közlekedési Osztályának munkatársai 2019. október 14-én...

Egy nap kétszer is lefényképezett a traffipax egy személygépkocsit a 47-es számú főúton, mert az autó vezetője jelentősen túllépte a megengedett sebességhatárt. A...

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság M43-as Autópálya Alosztályának járőrei 2019. október 12-én délelőtt egy bolgár honosságú autószállító trélert ellenőriztek a Kéthalmi pihenőhelyen. A tengelysúly...

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
2018. november 30.
A BMW M-sportrészlege az E92 M3-mal búcsúztatta a szívó V8-as motort. A 2013-ig gyártott negyedik szériából nehezen, de lehet még találni megkímélt példányokat, viszont készülj fel, hogy ez az autó nem elégszik meg azzal, ha csak tankolod, hiszen sokkal több törődést igényel, ami a videóból is kiderül!
2018. december 29.
1978-ban a Lamborghini, BMW és az ItalDesign közösen megalkották a valaha volt egyik legjobb BMW-t, az M1-t. 1978 és ’81 között a versenypályákon hódított, ma a gyűjtők nélkülözhetetlen darabja