csütörtök - 2023. szeptember 28.
26.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 652 Ft
100 704 Ft
D 682 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Körbe bójázta lerobbant kamionját, ezzel idézett elő torlódást az M0-son - VIDEÓ

2023. február 23. | 10:04

Zavartalanul akart szerelni, hát most na...

Néhány nappal ezelőtt történt az M0-s autóúton, hogy egy külföldi kamionos lerobbant. Ímmel-ámmal lehúzódott a leállósávra úgy, hogy kicsit belógott a külső sávba. Mindezt azért, hogy a jármű jobb oldalához könnyebben hozzáférjen szerelési céllal.

Kiszállás után nem volt rajta láthatósági mellény és elakadásjelző háromszöget sem helyezett ki. Az esetet a Magyar Közút kamerája rögzítette.

A férfi ezután a közelben kihelyezett terelőtáblákat magához vette, és körbe bójázta vele a szerelvényt. Ezzel biztosítva, hogy zavartalanul sétálhasson a kamion bal oldalánál is, miközben próbálja elhárítani a műszaki hibát.

Ezzel a megoldással viszont jelentős torlódást okozott, mivel az elhaladóknak ki kellett őt kerülni, a külső sávból a belsőbe sorolva. Az elhaladó kamionok nem is tudták abszolválni a kikerülést sávváltás nélkül, de még a személyautók is nehézkesen fértek volna el sávon belül.

Amint a Közút munkatársai észlelték a dolgot, a szigetszentmiklósi mérnökség egyik útellenőre a helyszínre sietett és begyűjtötte a szabálytalanul kihelyezett terelőket. Próbált több nyelven is kommunikálni a sofőrrel a Közút munkatársa, de sajnos nem beszélt az anyanyelvén kívül idegen nyelveket. 

Az EU-s felmérések alapján átlagosan 8 perc kell ahhoz, hogy egy ilyen szituációból baleset történjen. Nyilván fel lehet hozni azt az érvet, hogy ha nem oldja meg a problémát, akkor pénzt és időt veszít, az áru pedig nem érkezik meg a célpontba. De ha elgázolják, miközben a külső sávban mászkál, akkor nagyobb a baj, minthogy adott esetben nem lesz ott a csigatészta az áruház polcán.

Ilyen esetekben a szalagkorlát közelében kell megállni, felvenni a láthatósági mellényt, bekapcsolni a vészvillogót, kitenni az elakadásjelzőt és a szalagkorlát túlsó oldalán megvárni a segítséget, vagy ha csak kisebb a műszaki hiba, akkor a legközelebbi pihenőig, benzinkútig meg kell próbálni eljutni. Ha értesítjük a közútkezelőt, akkor ők is hamarabb kiérnek segíteni, esetleg szakszerűen elterelni a forgalmat.

Magyar Közút
Elutasították a Debrecenbe tervezett kínai akkugyár ellen beadott kezdeményezéseket Elgázolt egy autós egy kerékpárost Baján: a biciklis meghalt, az autós felfüggesztett börtönbüntetéssel megúszhatja

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!